Zonnepanelen Urk

Zonnepanelen UrkAlhoewel de zonnepanelenkosten al flink zijn gedaald, dan nog ga je flink wat geld opzij moeten leggen als je zonnepanelen in Urk wilt kopen. Gelukkig kan je verschillende aantrekkelijke financiële regelingen treffen bij de gemeente waardoor de kosten omlaag kunnen gaan. Als je ook op de maandelijkse energierekening wilt besparen en op milieuvriendelijke wijze van de jaarlijkse opbrengsten wilt profiteren, lees dan eerst hieronder verder om alles over zonnepanelen in Urk te weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Urk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Urk

We kunnen hieronder zien dat de gemiddelde kosten afhankelijk zijn van de grootte van het zonnepanelensysteem. Een klein systeem kost al gauw een paar duizenden euro’s, en daar komen de installatiekosten en de btw nog bovenop. Om een beeld te krijgen van de gemiddelde kosten, neem een kijkje hieronder:

Zonnepanelensysteem

Panelen

Kosten aanschaf

Kosten installatie

Terugverdientijd

Klein systeem

8

€3.360

€950

6 jaar

Compact systeem

14

€5.880

€1.100

7 jaar

Groot systeem

20

€8.400

€1.800

8 jaar

Waarom liever een lokale specialist

De installatie van zonnepanelen op je dak kan je niet door zomaar iemand laten doen, maar kies een erkende specialist. Ga het liefst voor eentje die lokaal gevestigd is, zodat je:

  • Minder betaalt aan kilometerkosten.

  • Minder hoeft te wachten voor een afspraak.

  • De aanvragen van vergunning of subsidie in handen van de specialist kunt overlaten.

Subsidies zonnepanelen in Urk

Subsidies worden in Nederland uitgereikt om duurzaamheid en energiebezuiniging aan te moedigen door de kosten te verlagen. De mogelijkheden waar je op dit moment gebruik van kunt maken voor zonnepanelen in Urk tref je op de website van de gemeente Urk. Verder kan je bij het regionaal energieloket terecht voor professioneel energieadvies van een onafhankelijke coach.

De btw-aftrekregeling

Het terugvorderen van de btw is de eenvoudigste manier waarbij je verzekerd bent van 21% korting op de initiële investering. Hoewel je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, is het terugvragen van de btw zeer verstandig. Wees wel op tijd, aangezien je de aanvraag binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar moet indienen.

De voordelen van zonnepanelen in Urk

Zonnepanelen hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en maken gebruik van zonne-energie uit een duurzame, schone en veilige bron. Daarnaast verhoogt de waarde van je huis en kan je met zonnepanelen geld verdienen als je extra stroom teruglevert. Met zonnepanelen beperk je bewust de CO2 uitstoot en kan je niet alleen besparen op de energierekening maar ook genieten van hoge jaarlijkse opbrengsten.

Keurmerken van zonnepanelen

De belangrijke keurmerken die bij de zonnepanelenaanschaf komen kijken zijn het Europese CE-keurmerk, het Duitse Tüv-keurmerk en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk. Beschikken de panelen en de specialist over de bovengenoemde keurmerken? Dan kan je ze over het algemeen wel vertrouwen.

7 stappen om zonnepanelen in Urk te kopen

Hieronder tref je de 7 stappen die je moet volgen als je van plan bent om in Urk zonnepanelen te kopen en te installeren op je dak:

Stap 1: Maak een scan van je dak om de geschiktheid te checken.

Stap 2: Kies een ideaal zonnepanelensysteem dat is afgestemd op je verbruik.

Stap 3: Vraag een vergunning aan en vraag naar de subsidiemogelijkheden.

Stap 4: Kies een lokale zonnepanelenspecialist door offertes te vergelijken met elkaar.

Stap 5: Ga akkoord met de offerte en plan de werkzaamheden in.

Stap 6: Laat de zonnepanelen installeren door de specialist.

Stap 7: Vraag de btw weer terug bij de Belastingdienst.

De valkuilen

Vergeet niet om te checken of je een slimme meter in de kast hebt staan. Een analoge meter is namelijk niet te gebruiken als je zonnepanelen hebt, aangezien deze het verbruik niet nauwkeurig bij kan houden in verband met de teruglevering van stroom naar het energienet. Daarnaast wordt het vanaf 2023 verplicht om een slimme meter aan te schaffen als je zonnepanelen hebt gekocht.

De snelheid waarop je investering terug is verdiend

Het gaat hierbij om de terugverdientijd, de tijd die nodig is om je begininvestering weer in zijn geheel terug te verdienen aan de hand van de maandelijkse kortingen en de jaarlijkse opbrengsten. Als je een invloed wilt uitoefenen op de terugverdientijd om deze zo kort mogelijk te maken, dan dien je te letten op de volgende zaken:

  • Hoe goedkoper de zonnepanelenprijs, des te eerder je het systeem terugverdient.

  • Hoe krachtiger de zonnepanelen des te sneller je de panelen terug hebt verdiend.

  • Het nemen van subsidies of andere financiële regelingen kan de terugverdientijd ook omlaag halen.

Als je al hebt besloten dat je zonnepanelen gaat kopen, dan is de eerste stap het zoeken van een betrouwbare zonnepanelenspecialist om de panelen op je dak te installeren. Je kunt heel eenvoudig besparen op de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Urk door het aanvragen van verschillende offertes bij zonnepanelenspecialisten zodat je de offertes naast elkaar kunt zetten om een eerlijke vergelijking te maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!