Zonnepanelen Uithuizen

Zonnepanelen UithuizenUithuizen is, net als de rest van Nederland, in de ban van zonnepanelen. De regionale- en landelijke overheden moedigen deze aankoop aan en daarbij levert het jou ook een mooi bedrag op. Het belangrijkste is natuurlijk dat je groene energie gaat opwekken en dat betekent dat er minder grijze energie moet worden geproduceerd. Allemaal redenen waarom het aanschaffen van zonnepanelen een goed idee is. Als jij dit van plan bent en in Uithuizen woont, dan is de onderstaande informatie vast nuttig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Uithuizen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Als je op zoek gaat naar zonnepanelen dan zal je merken dat de prijzen erg variëren. Je kunt er meestal vanuit gaan dat zonnepanelen met een hoger vermogen duurder zijn. Hier heb je dan ook minder panelen van nodig. Zonnepanelen met een hoger vermogen zijn vaak ook groter dan de standaard panelen. Kwaliteit is ook een belangrijke prijsbepalende factor. De huidige kosten voor een zonnesysteem met verschillende afmetingen vind je in het onderstaande overzicht. De plaatsing van de panelen is hier al bij inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Uithuizen inhuren?

Aan specialisten is in Nederland geen gebrek, maar een regionale specialist heeft zo zijn voordelen.

  • Een installateur uit Uithuizen rekent geen voorrijkosten, ook niet als ze later langskomen voor onderhoud of een reparatie.

  • Ze zijn snel bij je, jij bent snel bij hen en contact verloopt soepel.

  • Een regionale specialist weet wat de opbrengsten van zonnepanelen zijn in Uithuizen specifiek. Ook hebben ze contact met de gemeente over acties, regelingen en voorlichtingsavonden.

Is er steun/subsidie in Uithuizen?

Uithuizen is deel van gemeente Het Hogeland en daar is momenteel geen subsidie voor inwoners die zonnepanelen laten plaatsen. Dat is bij de meeste Nederlandse gemeentes het geval, omdat je via de Belastingdienst al alle btw terugvraagt die je over je aankoop hebt betaald. Er is wel de Waardevermeerderingsregeling waarmee je gecompenseerd wordt als je zonnepanelen beschadigen door een aardbeving. De gemeente ondersteunt inwoners die hun woning verduurzamen door onafhankelijk advies aan te bieden in de vorm van het Energieloket. Je kunt daar terecht voor informatie over financiële steun, over specialisten in je regio, voor tips en advies en voor het laatste nieuws over duurzaamheid uit de gemeente.

Valkuilen bij de aankoop van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen doe je niet zomaar en er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. De prijs per zonnepaneel zegt vrij weinig omdat er veel verschillende soorten en maten panelen zijn. Het is beter om de prijs per vierkante meter te bekijken en om daar dan het vermogen per vierkante meter naast te leggen. Kwaliteit is belangrijk en je weet zeker dat je dat krijgt als je panelen aanschaft bij een tier 1 fabrikant. Het is dan essentieel dat de hele installatie van goede kwaliteit is, dus ook de omvormer en de bekabeling.

De terugverdientijd

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering omdat ze zichzelf erg snel terugverdienen. Vooral in het huidige klimaat met lage prijzen en hoge opbrengsten is de terugverdientijd bijzonder gunstig. Als jouw dak geschikt is en je schaft het juiste systeem aan, dan heb je je uitgaven al binnen 7 jaar terugverdiend met je inkomsten. Dat is nadat je de btw hebt teruggekregen. Zonnepanelen gaan 30 jaar lang mee, dus je ziet hoe groot de financiële winst kan zijn. De opbrengsten zijn dan 23 jaar lang direct voor jou.

Korte checklist

De volgende checklist is opgesteld voor iedereen in Uithuizen die zonnepanelen wil aanschaffen en niets over het hoofd wil zien.

  • Ga naar je Energieloket en win zoveel mogelijk informatie in over zonnepanelen, over de installateurs in je regio en over financiële steun.

  • Denk na over het soort installatie dat je zou willen aanschaffen.

  • Bepaal een maximaal budget.

  • Benader drie tot zes specialisten in je omgeving, nodig ze uit voor een dakinspectie en laat offertes opstellen.

  • Verzamel de offertes en kies het beste aanbod uit.

  • Plan de werkzaamheden in en laat de zonnepanelen op je dak installeren.

  • Ga naar de Belastingdienst en vraag de btw terug.

Besparen op zonnepanelen

Het is lastig om geld te proberen te besparen op zonnepanelen zonder dat je daar de kwaliteit mee naar beneden haalt. Door een regionale specialist aan te wijzen krijg je al niet meer te maken met voorrijkosten. Doe mee aan een gezamenlijke inkoopactie en je krijgt een kwalitatief systeem aangeboden met volumekorting.

Specialisten vergelijken in Uithuizen

De beste manier om geld te besparen op een kwalitatief systeem ie door specialisten te vergelijken. Wij brengen je in contact zodat jij alleen nog het beste aanbod uit moet kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!