Zonnepanelen Solaredge

zonnepanelen solaredgeSolaredge is een leverancier van zonnepanelen die nog niet zo heel lang actief is op de markt. Het is een leverancier die zich vooral richt op een totaalpakket van een omvormer met speciaal daarvoor ontworpen zonnepanelen. We keken naar dit systeem en naar de voordelen die het voor jou heeft.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van een revolutie in zonnepanelen

Solaredge is een leverancier die een revolutionair product op de markt heeft gebracht. We informeerden voor jou naar de prijs van dit product.

Wat voor sterkte zonnepanelen schaf je aan Wat zit er in het pakket Wat is de prijs
Zonnepanelen tot een sterkte Wp 275 10 solar edge panelen en een omvormer Tussen 5000 en 6500 euro
Zonnepanelen tot een sterkte van Wp 300 10 panelen en een omvormer Tussen 6500 en 7000 euro

 

Waarom klanten voor Solaredge kiezen

Solaredge is een systeem wat door steeds meer klanten wordt gekozen. We hebben de voordelen van dit systeem voor je op een rij gezet.

  • Een nieuw systeem om meer energie te genereren. Zonnepanelen kunnen op meerdere manieren worden gemonteerd. Je noemt dit strings. De meeste zonnepanelen worden in één lang gerekte string gemonteerd, te vergelijken met kerstboomlampjes. Dat lijkt een gemakkelijk systeem tot het moment dat er één zonnepaneel wat minder zon of schaduw krijgt. Op dat moment zal dit zonnepaneel nog maar 50 procent van het normale rendement leveren. Bij een willekeurig ander systeem houdt dit in dat alle andere panelen, ook al liggen ze goed op de zon, ook maar 50 procent zullen leveren. De levering past zich aan het zwakst presterende zonnepaneel aan. Bij solar edge is het zo dat de andere panelen gewoon voor de volledige 100 procent blijven leveren indien dit technisch gezien mogelijk is.
  • Een betere combinatie met de omvormer. SolarEdge heeft een systeem ontworpen wat als geheel met elkaar samenwerkt. De zonnepanelen en de omvormer apart kopen heeft dus vrij weinig zin. Men spreekt zelf over een return of investment. De omvormer van de zonnepanelen laat minder stroom verloren gaan bij het opwekken van energie voor jouw huis. Daar waar er bij een regulier systeem door het omvormen tot 45 a 50 procent van het vermogen verloren kan gaan door het werk van de omvormer gaat er bij de Solar Edge omvormer haast niets verloren. Het gevolg is dan ook dat het systeem voor bijna 99 procent effectief is. Het energieverbruik van de omvormer zelf ligt dan ook stukken lager dan dat van de concurrentie.
  • Inzicht in de zon. Zonnepanelen van deze leverancier zijn zo gemaakt dat ze met een app zijn uit te lezen. Dat heeft als heel groot voordeel dat je zelf voortdurend het inzicht hebt in jouw systeem. Jij kan precies zien voor hoeveel procent jouw zonnepanelen opleveren. Op die manier kan je rechtstreeks kijken of er factoren zijn die een goede werking van jouw zonnepanelen belemmeren. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een overhangende tak die het licht tegenhoudt waardoor het paneel maar voor 50 procent kan functioneren. Door de overhangende tak te verwijderen of te snoeien kan dit probleem worden voorkomen.
  • Een storing snel gedetecteerd. Ook kan jij met dit systeem zien of de panelen wel goed geïnstalleerd zijn en of er een storing is in je zonnepanelen. Je zal in dat geval een flink lager percentage op één of meerdere zonnepanelen kunnen zien. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen het goed blijven doen; een storing of belemmerend object zal niet onopgemerkt blijven. Het zorgt ervoor dat ook door de jaren heen het rendement van jouw zonnepanelen net zo hoog blijft als op het moment dat jij het aanschafte.

Zaken waar je aan moet denken bij Solar Edge zonnepanelen

Er zijn mensen die beweren dat dit merk panelen overbodig is. Je moet goed op de volgende zaken letten wanneer je dit systeem aanschaft.

  • Laat het systeem voor je installeren. Zonnepanelen worden vrijwel altijd verkocht in een set van 10 stuks met een omvormer erbij. De klant wordt geacht het systeem zelf te installeren op zijn dak. Dit is de reden waarom zoveel zonnepanelen niet het rendement geven wat jij ervan zou verwachten. Bij Solar Edge moeten de zonnepanelen volgens een bepaalde manier worden aangesloten. Dit kan je het beste door een professioneel monteur of installateur laten doen. Alleen dan zal het systeem geheel functioneren zoals jij dat verwacht.
  • Installeer ook de app. Solar Edge biedt een app bij de zonnepanelen en de omvormer. Op zich is dat geen unicum. Wat wel heel prettig is om te weten is dat jij via de app gelijk inzicht hebt in de energie die jouw systeem opwekt. Ook kan je per zonnepaneel zien wat het paneel aan energie heeft opgewekt en voor hoeveel procent het functioneert. De app is dus van een groot belang voor het goed laten werken van een solar edge systeem. Na het installeren van de app is het ook aan te raden om deze regelmatig te bekijken. Storingen kan je op die manier nog het beste waarnemen.

Betaal niet teveel voor Solar Edge

Solar Edge is een systeem wat op zich niet goedkoop is. Het is dan ook goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes in je mailbox. Die vergelijk je op de volgende punten:

  • Kijk of je een gespecificeerde offerte hebt. Op de offerte moeten het materiaal en het gebruikte aansluitmateriaal, het materieel wat is gebruikt voor de montage en het arbeidsloon apart vermeld staan.
  • Kijk of je een offerte inclusief de BTW hebt. In principe moet een offerte altijd inclusief de BTW worden aangeleverd. Dit is om zo transparant mogelijk de prijzen te kunnen vergelijken.
  • Kijk naar de kilometerkosten. Zoek altijd een leverancier die in jouw eigen omgeving gevestigd is. Dat voorkomt dat je offertes gaat vergelijken waarbij je opeens heel veel kilometerkosten moet gaan vergoeden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!