Zonnepanelen set

Mensen die geïnteresseerd zijn in het aankopen van zonnepanelen voor hun woning kunnen een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de zonnepanelen los aan te kopen net als de omvormer en deze te laten installeren door een echte installateur, maar je beschikt ook over de mogelijkheid om een zonnepanelen set aan te kopen. Door een dergelijke set in huis te halen beschik je meteen over alles wat je nodig hebt om de zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Ben je eveneens geïnteresseerd in een dergelijke set, maar wil je eerst graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die hieraan verbonden is? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en ontdek alles over het aankopen van een zonnepanelen set en de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is!

Zonnepanelen set

Hoeveel kost een zonnepanelen set?

Vooraleer te investeren in een systeem met zonnepanelen spreekt het voor zich dat je verschillende keuzes zal moeten maken. Kies je bijvoorbeeld voor mono of voor poly kristallijn zonnepanelen of ga je voor de voordeligere dunne film variant? Bovendien is het eveneens belangrijk om goed de verschillende merken te vergelijken die complete zonnepanelen sets aanbieden. Afhankelijk van je uiteindelijke keuzes zal je voor het aankopen van een zonnepanelen set rekening moeten houden met onderstaande kosten:

Type zonnepanelen set Gemiddelde kostprijs
Complete set met 3 zonnepanelen inclusief omvormer, montagemateriaal & solarkabels. Tussen 2.350 & 2.500 euro
Complete set met 6 zonnepanelen inclusief omvormer, montagemateriaal & solarkabels. Tussen 3.250 & 3.500 euro
Complete set met 12 zonnepanelen inclusief omvormer, montagemateriaal & solarkabels. Tussen 5.600 & 5.850 euro

Bovenstaande prijzen houden rekening met het aankopen van een set dunne film zonnepanelen inclusief de aangegeven extra onderdelen. Let op, de montage van de zonnepanelen is in deze kostprijs uiteraard niet inbegrepen!

Waaruit bestaat een zonnepanelen set?

Het aankopen van een complete zonnepanelen set zorgt er voor dat je in één klap over alles beschikt wat je nodig hebt om de zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen. Een dergelijke set bestaat dan ook niet alleen uit de zonnepanelen die je wenst, maar ook uit een omvormer, een montagesysteem en de benodigde solarkabels. In het merendeel van de gevallen kan je als perfect zelf bepalen hoe de inhoud van de zonnepanelen set er precies uit moet komen te zien. Het spreekt namelijk voor zich dat er zeer veel varianten mogelijk zijn. Kies je bijvoorbeeld mono of poly kristallijn zonnepanelen of heb je eerder een voorkeur voor dunne film zonnepanelen? Dit is echter slechts één keuze, want er is nog veel meer.

Een tweede keuze die je zal moeten maken heeft bijvoorbeeld betrekking tot de omvormer. De omvormer waar gebruik van kan worden gemaakt is doorgaans altijd afhankelijk van niet alleen het type zonnepaneel waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook van het merk dat er aan verbonden is. Probeer zeker niet te besparen op de omvormer. Deze beschikt sowieso reeds over een beperktere levensduur dan de zonnepanelen op zich waardoor een mindere kwaliteit er voor kan zorgen dat dit cruciale onderdeel reeds binnen een zeer korte tijdspanne vervangen zal moeten worden.

Garantie bij aankopen zonnepanelen set

Wanneer je er voor kiest om een zonnepanelen set aan te kopen dien je er rekening mee te houden dat er doorgaans niet sprake is van één enkele, maar wel van verschillende garanties. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld de garantie op het montagemateriaal van de garantie die wordt aangeboden op de volledige installatie. De garantie op het montagemateriaal bedraagt gemiddeld 20 jaar terwijl de garantie op de complete installatie veelal slechts 5 jaar bedraagt. Dit is evenwel afhankelijk van de zonnepanelen set die je aankoopt. Goed de geldende garantievoorwaarden vergelijken is dan ook altijd een absolute must om niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen.

Is een zonnepanelen set kopen interessant of niet?

Indien je er voor kiest om een zonnepanelen set aan te kopen dien je rekening te houden met een aantal factoren. Het belangrijkste aandachtspunt heeft betrekking tot de plaatsing en aansluiting van het systeem. Dit kan de handige doe-het-zelver dan misschien wel zelf doen, het is toch altijd mooi meegenomen wanneer je over een beetje ervaring beschikt op vlak van elektriciteit. Is dat niet het geval en doe je één ding fout, dan kan het zomaar gebeuren dat je zonnepanelen onherstelbaar worden beschadigd. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een installateur te vragen om de zonnepanelen set te installeren op je dak, maar dan betaal je voor de installatie doorgaans meer dan wanneer je het systeem door de installateur zelf zou laten leveren.

Welke merken hebben complete zonnepanelen sets?

Lang niet alle merken bieden je de mogelijkheid om een complete zonnepanelen set aan te kopen. Het is dan ook perfect mogelijk dat je bij hun alleen maar de zonnepanelen los aan kan kopen. Merken waarbij je deze mogelijkheid wel hebt zijn met name Heckert Solar, Solar Frontier en JA Solar. Let op, ondanks het feit dat zij over heel wat standaard sets beschikken is het doorgaans ook altijd een mogelijkheid om een set samen te stellen op basis van je persoonlijke eisen. Zo ben je er zeker van dat je voor jouw woning over de meest geschikte zonnepanelen installatie beschikt.

Besparen op aankopen van zonnepanelen set

Het aankopen van een zonnepanelen set lijkt op het eerste zicht doorgaans voordeliger dan alles los aankopen, maar er zijn toch een paar zaken waar je rekening mee zal willen houden om je besparing zo optimaal mogelijk te houden, namelijk:

  • Vergelijken van diverse merken en sets. Vooraleer over te gaan tot de aankoop van een bepaalde zonnepanelen set is het altijd belangrijk om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende merken en sets die op de markt terug te vinden zijn. Alleen op deze manier kies je uiteindelijk voor die een zonnepanelen set die niet alleen perfect zal aansluiten op je verwachtingen, maar die bovendien ook nog eens kan worden aangekocht tegen de best mogelijke prijs!
  • Let op de omvormer. Standaard trachten heel veel merken in een poging om het prijskaartje zo beperkt mogelijk te houden om een goedkope omvormer in hun set te stoppen. Dit lijkt op het eerste zicht voor de consument interessant, maar het zorgt er voor dat de omvormer misschien op zeer korte tijd reeds aan vervanging toe zal zijn. Voor het aankopen van een nieuwe omvormer dient rekening te houden gehouden met een prijskaartje van tussen de 600 & 1.500 euro. Hou hier dan ook altijd rekening mee!

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.