Zonnepanelen Opmeer

zonnepanelen opmeerDe kosten voor stroom en gas kunnen flink oplopen in Nederland, wat het aanschaffen van zonnepanelen in Opmeer een uitstekend idee maakt aangezien je zelf je gratis groene stroom op kunt wekken en vrijwel geheel van het aardgas af bent. Ben je woonachtig in Opmeer en wil je zonnepanelen gaan aanschaffen? Lees dan hieronder verder zodat je op de hoogte blijft van de belangrijkste zaken.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Opmeer

De mensen die in Opmeer wonen genieten jaarlijks van gemiddeld 1.110 zonuren. Het installeren van zonnepanelen op het dak is dan ook de slimste manier om ook mee te gaan met de huidige energietransitie in Nederland, waarbij we per 2050 volledig op duurzame energie dienen te draaien.

Waar de prijs uit bestaat

De prijs van zonnepanelen in Opmeer hangt af van bepaalde factoren, welke hieronder op een rijtje zijn gezet:

  1. De materiaalkosten: Hierbij gaat het om de kosten voor de zonnepanelen, de omvormer en het montagemateriaal.

  2. De materieelkosten: Je betaalt voor het inhuren van apparatuur voor de installatie.

  3. De arbeidskosten: Je betaalt voor de kosten van het loon van de installateur(s).

  4. De kilometerkosten: Deze kosten heb je zelf in de hand door het kiezen van lokale installateur.

  5. De btw: Belasting behoor je ook over zonnepanelen te betalen, met de mogelijkheid om deze naderhand weer terug te vorderen.

Wat kosten zonnepanelen in Opmeer?

De factoren die de kosten bepalen van zonnepanelen in Opmeer zijn voornamelijk het soort zonnepaneel, het vermogen en het aantal panelen dat je aan gaat schaffen. Met een zonnepanelensysteem bestaande uit 10 panelen kan je de onderstaande gemiddelde kosten verwachten, afhankelijk van het soort zonnepaneel en het vermogen:

Soort paneel

Vermogen

Kosten

Glas

Maximaal 225 Wp

4.200

Polykristallijn

Maximaal 275 Wp

5.500

Monokristallijn

Maximaal 400 Wp

6.700

Het belang van een lokale specialist

Het inhuren van een lokale specialist is van groot belang als je wilt letten op de kosten. Een specialist die in Opmeer zelf is gelegen brengt veel minder reiskosten in rekening vergeleken met een landelijke specialist. Een lokale specialist weet daarnaast alles over de subsidiemogelijkheden en vergunningseisen in Opmeer.

Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Opmeer?

De landelijke subsidie die vanuit het Rijk werd gegeven voor zonnepanelen in Opmeer is inmiddels afgeschaft, wat inhoudt dat je enkel bij de lokale gemeente terecht kunt om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Plaatselijke subsidies zijn vaak wel mogelijk. Ga eerst na welke regelingen er momenteel beschikbaar zijn bij de gemeente Opmeer voordat je overgaat tot de definitieve aanschaf.

Hoe kan de btw worden teruggevorderd?

Naast de plaatselijke subsidiemogelijkheden zou je ook gebruik kunnen maken van de btw-regeling, waarbij je de 21% btw die je hebt betaald over de totale investeringskosten terug kunt vragen. Om dit waar te maken hoef je jezelf enkel te registreren als ondernemer voor de btw bij de Belastingdienst en je aanvraag op tijd indienen. Na goedkeuring zal de Belastingdienst het bedrag op je rekening storten.

Keurmerken en garanties

Als je zonnepanelen aankoopt, dan wil je wel zeker weten dat de panelen ook van hoog kwaliteit zijn. Let dan ook op de relevante keurmerken, zoals het Zonnekeur keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de installateur gecertificeerd is. Een Tüv-keurmerk houdt in dat de panelen aan Duitse eisen voldoen en bij een CE-keurmerk voldoen de panelen aan Europese eisen.

Zaken die mis kunnen lopen

Er zijn een aantal zaken die al gauw mis kunnen lopen. Denk zo aan een dak waar geen schouw van is gemaakt om rekening te houden met de schaduwval. Zo leveren de panelen veel minder op. Daarnaast kan het ook mis gaan als je veel te goedkope panelen koopt die mogelijk verouderd zijn en dus minder opleveren.

Wat is de terugverdientijd?

De algemene terugverdientijd van zonnepanelen in Opmeer wordt tussen de 6 en 9 jaar geschat, afhankelijk van de grootte van het zonnepanelensysteem en het vermogen. Een groot systeem heb je minder snel terugverdiend maar je krijgt er geniet van veel hogere opbrengsten.

Checklist voor zonnepanelen in Opmeer

Check de onderstaande zaken eerst voordat je de panelen laat installeren:

  • Laat een schouw maken om een optimale opbrengt te garanderen.

  • Bereken het verbruik van je huishouden zodat je kunt nagaan hoe groot het systeem moet zijn.

Handige bespaartips

Aangezien de prijzen van zonnepanelen in Opmeer niet altijd goedkoop zijn, is het belangrijk dat je niet te veel betaalt maar juist zoveel mogelijk bespaart. Doe dit door jezelf aan te sluiten bij een collectief zodat je samen korting kunt krijgen. Kies daarnaast voor een specialist die lokaal gelegen is in verband met de lage reiskosten en vraag eerst verschillende offertes op zodat je vergelijkingsmateriaal hebt.

Ook in de gemeente Opmeer ie je steeds meer zonnepanelen op de verschillende daken van woningen en bedrijven verschijnen. De beste zonnepaneel specialisten in Opmeer vind je door eerst offertes te vergelijken met elkaar.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!