Zonnepanelen Onstwedde

Zonnepanelen OnstwiddeOok de gemeente Stadskanaal heeft de doelstelling gekregen om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Dat betekent dat er even veel groene energie wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. Zonnepanelen dragen daar een belangrijk deel aan bij en de aanschaf wordt dan ook door nationale- en regionale overheden aangemoedigd. In Onstwedde worden ook steeds meer zonnepanelen geplaatst op daken en in velden. Woon jij in Onstwedde en heb je hetzelfde idee, dan mag je de informatie in dit artikel niet missen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Onstwedde? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Door te kijken naar de manier waarop de prijs voor zonnepanelen is opgebouwd, weet je hoe je het beste geld kunt besparen op de aankoop. De totale kosten voor zonnepanelen zijn onderverdeeld in drie segmenten.

  • Extra kosten 5%: de voorrijkosten, transportkosten en andere extra kosten zijn de kleinste bijdrager aan de totaalprijs. Je kunt deze wel volledig besparen als je een specialist uit Onstwedde aanwijst.

  • Arbeidskosten 35%: de installateur die de zonnepanelen komt installeren vraagt 35% van de totale prijs voor de arbeidskosten. Hier kun je besparen door een vergelijking te maken van specialisten in je regio.

  • Materialen 60%: de overige 60% gaat naar de materialen, dus de zonnepanelen zelf, de omvormer, de bekabeling en de bevestigingsmaterialen. Hierop bespaar je door aanbiedingen te zoeken. In de winter maak je dan de grootste kans om die te vinden.

De kosten

Zonnepanelen zijn al lang niet meer zo onbetaalbaar als ze eens waren. De prijs per paneel varieert en dat komt voornamelijk doordat de kwaliteit varieert en er verschillende soorten panelen worden aangeboden. De actuele prijzen voor de panelen en de montage zijn samen met de mogelijke opbrengsten samengevat in het volgende overzicht.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist uit Onstwedde inhuren?

Eén reden om een regionale specialist uit te kiezen hebben we al genoemd en dat is omdat je de extra kosten vermijdt. Dit is niet alleen voordelig bij het inplannen van de montage, maar ook later als je ze nodig hebt voor onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer. Contact is laagdrempelig, want jij rijdt zo even bij hen langs en zij bij jou. Regionale specialisten weten veel over regionale zaken, zoals de opbrengst in Onstwedde en de regelingen bij de gemeente. Dat zijn allemaal goede redenen om en regionale specialist te verkiezen boven een nationaal bedrijf.

Is er steun/subsidie in Onstwedde?

Bij de gemeente Stadskanaal tref je geen subsidies aan voor het aanschaffen van zonnepanelen, omdat er al een grote landelijke regeling is. Bij de Belastingdienst mag je alle btw aftrekken die je voor je aankoop hebt betaald. Er is wel de Waardevermeerderingsregeling, waarmee aardbevingsschade aan bestaande zonnesystemen wordt gecompenseerd. Bij de gemeente Stadskanaal krijg je op andere manieren steun. Er is een Energieloket waar je terecht kunt voor onafhankelijke informatie en advies. Ze hebben lijsten met installateurs in je omgeving en weten exact welke landelijke- en regionale hulpmiddelen beschikbaar zijn gemaakt. Het Energieloket is een logische eerste stap bij het aanschaffen van zonnepanelen voor jouw woning.

Korte checklist

Wil jij ook zonnepanelen aanschaffen, dan kun je deze checklist gebruiken om niets over het hoofd te zien.

  • Ga naar het Energieloket Stadskanaal en win zoveel mogelijk informatie in over subsidies, specialisten in de regio en zonnepanelen zelf.

  • Denk goed na over het soort systeem dat je zou willen aanschaffen en je budget.

  • Maak een vergelijking van regionale installateurs van zonnepanelen door een aantal dakinspecties in te plannen en offertes op te vragen.

  • Kies uit de offertes het beste aanbod uit, accepteer de offerte en laat de zonnepanelen plaatsen.

  • Meld de zonnepanelen aan bij je netbeheerder.

  • Vraag de btw terug bij de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen doe je dus door een regionaal bedrijf aan te wijzen en de voorrijkosten te vermijden. Een andere manier om de kosten te verlagen is door je zonnepanelen in de winter te kopen, als er veel acties en aanbiedingen lopen. Als laatste kun je je systeem aanschaffen door mee te doen aan een collectieve inkoopactie. Deelname is gratis en vrijblijvend, maar je krijgt altijd een aanbod van de aangesloten installateur. Omdat er veel deelnemers zijn, kan deze de prijzen naar beneden doen en volumekorting geven.

Specialisten vergelijken in Onstwedde

Wij staan in contact met een aantal vakkundige specialisten in Onstwedde en omgeving. Via ons benader je hen en vraag je om een offerte voor het systeem dat jij zoekt. Deze offertes gebruik je vervolgens voor het maken van je vergelijking en het uitkiezen van de beste specialist voor jou.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!