Zonnepanelen offertes

Bijzonder veel mensen denken er vandaag de dag nog steeds aan om te investeren in zonnepanelen. Dat is niet meer dan normaal, want de rendementen die behaald kunnen worden met een dergelijke installatie zijn op z’n zachtst gezegd aanzienlijk te noemen. Vooraleer je zuurverdiende geld te investeren in zonnepanelen is het evenwel altijd interessant om offertes aan te vragen. Deze offertes (die je het best kunt aanvragen bij verschillende partijen) bestuderen zorgt er voor dat je niet alleen bent verzekerd van de meest aantrekkelijke prijs, bovendien beschik je met zekerheid over een zonnepanelen systeem die perfect aan alle verwachtingen zal weten te voldoen. Meer weten? Lees dan snel verder en ontdek waar je bij het aanvragen van zonnepanelen offertes allemaal rekening mee dient te houden.

Zonnepanelen offertes

Gebruikmaken van welk type zonnepanelen?

Wanneer je offertes voor zonnepanelen gaat aanvragen is het bijzonder belangrijk dat er appels met appels en peren met peren worden vergeleken. Wat willen we hier precies mee bedoelen? Zeer eenvoudig. Op de markt zijn verschillende type zonnepanelen aanwezig. In Nederland worden de mono en poly kristallijn zonnepanelen het vaakst gebruikt. Deze zonnepanelen worden dan ook gekenmerkt door een prima rendement, maar gaan gepaard met een relatief hoge kostprijs. Veel gezinnen willen wel kunnen genieten van de voordelen van zonnepanelen, maar hebben er slechts een beperkt budget voor beschikbaar. In dit geval is kiezen voor dunne film zonnepanelen veelal een stuk interessanter. Deze panelen mogen dan wel een aanzienlijk beperkter rendement hebben, ze zijn in huis te halen tegen een veel lager prijskaartje. Hoe dan ook is rekening houden met het type zonnepaneel altijd belangrijk bij het aanvragen van offertes.

Zonnepanelen set of alles los kopen?

Een andere keuze die je zal moeten maken is of je er voor kiest om gewoon een zonnepanelen set aan te kopen of je een beroep doet op een ervaren installateur en alles los gaat kopen. Dit is een zeer belangrijk verschil. Bij het aankopen van een zonnepanelen set zal je namelijk zelf nog op zoek moeten gaan naar een partij die deze voor jou (tegen een meerprijs uiteraard) kan installeren. Je kan er uiteraard ook altijd voor kiezen om de plaatsing zelf te doen. Wanneer je vanaf het begin een beroep doet op een ervaren installateur wordt dat opeens een compleet ander verhaal. Dan kan je alle elementen los bestellen en verzorgt de installateur de plaatsing en het montagemateriaal. Op deze manier heb je naar niets nog omkijken. Ben je bang dat de laatste optie je meer geld kost? Denk dan maar vlug iets anders. Niet zelden komen kopers van standaard zonnepanelen sets alles bij elkaar gezien zelfs een niet onaanzienlijk stuk duurder uit!

Plaatsing in de prijs inbegrepen of niet?

Bij het aanvragen van zonnepanelen offertes is het altijd belangrijk om goed te kijken naar alle zaken die in de aangegeven kostprijs zijn inbegrepen. In het merendeel van de gevallen werd er bij het opmaken van de prijs namelijk rekening gehouden met het incalculeren van de kosten voor de plaatsing. Dat is evenwel niet altijd het geval. In de praktijk zorgt dit er voor dat je soms wordt geconfronteerd met tot 20 procent extra kosten waar je misschien wel geen rekening mee had gehouden. Ook de omgekeerde situatie is uiteraard mogelijk. Misschien ben je namelijk wel van plan om de plaatsing en de aansluiting van het systeem met zonnepanelen zelf te doen waardoor er geen plaatsingskosten betaald moeten worden. Laat ze in deze situatie altijd eerst uit de offerte halen vooraleer je akkoord te geven. Veel mensen houden er immers geen rekening mee, maar eenmaal ondertekend is er vaak geen discussie meer mogelijk!

Speciale aandacht besteden aan de omvormer

Naast de punten die eerder op deze pagina reeds werden aangegeven is het tot slot nog belangrijk om rekening te houden met de omvormer waar gebruik van wordt gemaakt. Van de omvormer is bekend dat ze de levensduur van bijvoorbeeld de zonnepanelen op zich nooit evenaart. Dat is niet meer dan normaal. Afhankelijk van de installatie met zonnepanelen is het evenwel mogelijk om een keuze te maken uit verschillende type omvormers. Vraag hierover advies bij het bedrijf of bij de installateur van je keuze. Gemiddeld dien je er rekening mee te houden dat een omvormer over een levensduur beschikt van tussen de 8 en 10 jaar. In het beste geval kan een omvormer evenwel tot 12 jaar lang meegaan waardoor je gedurende de levensduur van je zonnepanelen slechts één keer moet investeren in de aankoop van een nieuwe.

Hoe zonnepanelen offertes aanvragen?

Bovenstaande geeft je reeds een goed beeld van de verschillende zaken waar je bij het aanvragen van zonnepanelen offertes allemaal rekening mee dient te houden. Veel mensen stellen zich evenwel ook de vraag hoe ze deze offertes nu precies kunnen aanvragen. Dat kan op tal van verschillende manieren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een offerte-aanvraag in te dienen via de website van het bedrijf in kwestie, maar het is eveneens mogelijk om een e-mail te sturen of even telefonisch contact op te nemen. In het merendeel van de gevallen zal je reeds binnen enkele werkdagen een reactie ontvangen met misschien zelfs reeds de gevraagde offerte. Op deze manier beschik je snel over alle (prijs)informatie waar je voor jouw investering in zonnepanelen naar op zoek bent.

Zonnepanelen offertes vergelijken

Zonnepanelen offertes aanvragen is één ding, maar het is ook altijd een aanrader om de verkregen offertes met elkaar te vergelijken. Alleen door een dergelijke vergelijking uit te voeren zal het voor jou meteen duidelijk worden welke van de verschillende offertes nu echt op financieel vlak het interessantst is. Let wel, zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het steeds van belang om voldoende rekening te houden met bijvoorbeeld het type zonnepaneel, de kwaliteit van de omvormer, of de plaatsing al dan niet reeds is inbegrepen in de prijs en ga zo maar door. Door rekening te houden met al deze verschillende zaken zal je merken dat je op het einde van de rit altijd kiest voor die oplossing die het best zal weten te voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.