Zonnepanelen Ikea

Meubelgigant Ikea staat vooral bekend omwille van de vele, modern ogende en bovendien voordelige meubelen die ze aanbiedt. Wist je echter dat je er ook zonnepanelen kan aankopen? Toen Ikea bekend maakte dat het zonnepanelen zou gaan verdelen klonk dat bij veel potentiële investeerders als muziek in de oren. Wanneer Ikea een dergelijk artikel op de Nederlandse markt brengt moet er toch een zeer scherp prijskaartje tegenover staan? Of niet? Ben je eveneens geïnteresseerd om zonnepanelen aan te kopen en denk je er over na om deze bij Ikea te halen? Lees dan snel verder, kom alles te weten over de zonnepanelen die door het bedrijf worden aangeboden en welke kosten er aan verbonden zijn!

Zonnepanelen Ikea

Dunne film zonnepanelen

Ikea verraste in eerste instantie vriend en vijand door te stellen dat het geen mono- of poly kristallijn zonnepanelen zou verkopen, maar wel de zogenaamde dunne film varianten. Deze zonnepanelen maken gebruik van een compleet andere techniek dan de standaard panelen die op de Nederlandse markt zijn terug te vinden. Ze zijn een stuk voordeliger in vergelijking met mono- of poly kristallijn zonnepanelen, maar hebben als grote nadeel dat ze meer oppervlakte nodig hebben om hetzelfde rendement te kunnen behalen als alternatieve installaties. Dat kan voor inwoners van Nederland een probleem zijn, want niet zelden beschikken zij slechts over een eerder beperkte dakoppervlakte waardoor iedere vierkante meter telt.

De dunne film zonnepanelen die door Ikea worden aangeboden zijn panelen van het merk Hanergy. Dit brengt nog een ander niet onbelangrijk nadeel met zich mee. De zonnepanelen van dit merk staan er namelijk om bekend slechts over een beperkte keuze op vlak van omvormers te beschikken. De omvormers beschikken dan ook allen over een zogenaamde trafo. Dit zorgt er voor dat ze niet alleen een lager rendement genereren, maar ook meer geluid maken.

Vergelijking met CIS zonnepanelen

De zonnepanelen van het merk Hanergy kunnen we nog het beste vergelijken met andere CIS zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het Japanse merk Solar Frontier. Ondanks het feit dat deze laatste over een niet echt optimaal rendement beschikt is het beoogde rendement nog een stuk beter dan de Hanergy zonnepanelen. Bovendien geldt dat voor de Hanergy zonnepanelen een lagere capaciteit per oppervlakte van toepassing is. Wanneer we dit alles mee in overweging nemen zouden we toch moeten kunnen concluderen dat de zonnepanelen in vergelijking met de alternatieven op de markt zeer scherp geprijsd zijn… Of dat zo is lees je in het volgende stukje.

Zijn Ikea zonnepanelen goedkoop?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven ging iedereen er bij de bekendmaking van de Ikea zonnepanelen vanuit dat deze over een zeer scherp prijskaartje zouden beschikken. In de praktijk lijkt dat echter helemaal niet het geval te zijn. Het is algemeen bekend dat dunne film zonnepanelen vervaardigd worden op een manier die er voor zorgt dat de productiekosten aanzienlijk gedrukt kunnen worden. In de praktijk is het prijsverschil tussen deze dunne film zonnepanelen en mono of poly kristallijn zonnepanelen dan ook doorgaans aanzienlijk. Niet bij Ikea. Voor een installatie met zonnepanelen die een capaciteit heeft van 1500 WP wordt een kostprijs aangerekend van zo’n 3.200 euro. Om echt competitief te zijn op de markt zou dit prijskaartje evenwel maximaal 2.900 mogen bedragen, toch een slordige 300 euro minder. Echt goedkoop kunnen we de zonnepanelen van de meubelgigant dus ook al niet noemen.

Ikea kiest zelf voor zonnepanelen van Solar Frontier

Bovenstaande klinkt uiteraard niet echt positief voor de zonnepanelen van Ikea en er is meer. Zo raakte bekend dat verschillende vestigingen op hun dak eveneens gebruikmaken van zonnepanelen, maar dan wel niet die van het merk die ze zelf verkopen. De zonnepanelen die zijn terug te vinden op de vestigingen van de keten in Nederland zijn namelijk die van… Solar Frontier, de directe concurrent! Dit wijst er toch een beetje op dat Ikea zich bewust is van het enigszins beperkte rendement van hun zonnepanelen en te hoge prijs die er voor wordt gevraagd. Wanneer ze zelf niet overtuigd zijn van de panelen die ze verkopen, hoe kunnen ze dan klanten overhalen om dit wel te doen? Te vaak blijkt dat mensen er automatisch vanuit gaan dat een keten zoals Ikea altijd de beste prijs weet te realiseren voor de artikelen die ze verkopen terwijl dat in de praktijk absoluut niet het geval is.

Vergelijken van dunne film zonnepanelen

De populariteit van dunne film zonnepanelen is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Dit heeft alles te maken met het feit dat dergelijke systemen een stuk voordeliger zijn geprijsd waardoor ze toegankelijker zijn voor mensen die slechts over een beperkt budget beschikken en toch willen kunnen genieten van de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van zonne-energie. Wanneer je er eveneens aan denkt om dergelijke zonnepanelen aan te kopen is het evenwel altijd een goed idee om een kleine vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet aan het licht brengen wat nu precies de interessantste dunne film zonnepanelen zijn die ondanks een lagere kostprijs toch een zo hoog mogelijk rendement weten te garanderen.

Zonnepanelen van Ikea kopen

Ondanks het beperkte rendement en het enigszins hoge prijskaartje kiezen toch veel mensen er voor om zonnepanelen van Ikea aan te kopen. Dit is niet meer dan normaal. Ikea is een bekende keten waar heel veel mensen mee vertrouwd zijn. Net dat vertrouwen zorgt er voor dat potentiële kopers er automatisch vanuit gaan dat ze kiezen voor kwalitatieve zonnepanelen waarbij er genoten kan worden van een degelijke garantie en een mooie opbrengst. Wil de informatie op deze pagina nu zeggen dat je er beter niet voor kiest om zonnepanelen van Ikea aan te kopen? Dat nu ook weer niet.

Vooraleer dit te doen is het evenwel belangrijk om een objectieve vergelijking uit te voeren met andere dunne film zonnepanelen waaruit duidelijk moet worden welke panelen je niet alleen de beste kwaliteit, maar tevens ook het hoogste rendement bieden tegen de scherpst mogelijke prijs. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat de 25-jarige investering die je doet daadwerkelijk rendabel zal zijn op het einde van de rit. Van zodra de zonnepanelen op je dak liggen is er namelijk uiteraard geen weg meer terug!

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.