Zonnepanelen Eneco

Zonnepanelen EnecoZonnepanelen kun je bij een verscheidenheid aan leveranciers bestellen en laten plaatsen en veel energieleveranciers dragen hier een steentje aan bij. Zo kun je bij Nuon een pakket met zonnepanelen bestellen en ook Eneco heeft zonnepanelen te koop. Zij werken met de partner Suniverse om jouw huishouden te voorzien van stroom. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om zowel je zonnepanelen als je energierekening bij hetzelfde bedrijf onder te brengen. Hier lees je over de mogelijkheden die je hebt als je voor Eneco kiest.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Bij Eneco heb je een aantal mogelijkheden en de beste manier om de exacte prijs te weten te komen is door een offerte aan te vragen. Ze zullen dan bij je langs komen om je dak te bekijken en om met jou te bespreken wat de beste opties zijn. Eneco heeft drie zonnepanelen waaruit je kunt kiezen en zullen je daar ook over adviseren. De kosten worden dan uiteindelijk bepaald als je je interesse toont en een offerte opvraagt. De drie zonnepanelen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Canadian Solar CS6k-P 280 Wp.
 • United Renewable Energy 310 Wp Mono Full Black.
 • LG Solar 325N1K-A5 NeON2 Black 325 Wp.

Alle panelen hebben minstens 10 jaar product- en 25 jaar vermogensgarantie. Er worden twee soorten omvormers aangeboden, namelijk een string omvormer voor een seriële schakeling van de zonnepanelen en micro-omvormers indien je je zonnepanelen parallel wilt laten schakelen.

 

Leverancier zonnepanelen Prijs
Eneco in samenwerking met Suniverse Alleen op te vragen door middel van een offerte

 

Subsidies en andere financiële steun

Als je besluit bij Eneco je zonnepanelen te bestellen, dan kun je gebruik maken van financiële steun. Zonnepanelen zijn vrij duur en als je hier geen gebruik van maakt zal de terugverdientijd langer zijn. Het is dus belangrijk dat je probeert te pakken wat je pakken kan en daarom raden wij je aan de volgende regelingen te gebruiken.

 • Btw-aftrek: iedereen die zonnepanelen installeert en energie gaat opwekken kan zich aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst. Dit doe je dus nadat de zonnepanelen geplaatst en betaald zijn. Omdat je energieleverancier geworden bent, kun je alle btw aftrekken van de belasting, dus dit is de btw zowel van de zonnepanelen als van de montage van de zonnepanelen. Het is wat ingewikkelder dan dat het lijkt, maar je krijgt dus eigenlijk gewoon een korting van 21 procent.
 • Subsidies: de btw-aftrek is een regeling die voor iedereen geldig is, maar misschien kun jij bij je gemeente of provincie nog gebruik maken van een subsidie. Dit kun je alleen achterhalen door bij jouw regionale overheden te rade te gaan.

Besparingen en rendement

Omdat er van Eneco geen exacte prijzen bekend zijn, is het niet mogelijk om de terugverdientijd te berekenen van je zonnepanelen. We weten echter wel wat het vermogen is van de zonnepanelen die ze aanbieden en aan de hand daarvan kun je zien hoeveel je gemiddeld per zonnepaneel kunt besparen per jaar. Dit is wel in een ideale situatie, dus als jouw dak niet op het zuiden staat, of er valt schaduw op, dan zal het rendement afnemen. Je kunt een dakinspectie laten uitvoeren door Eneco om te kijken hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. De energieprijs die we hier genomen hebben is €0,23 per kWh. Je kunt er in Nederland van uitgaan dat je per Wp jaarlijks 0,85 kWh aan stroom kunt opwekken. Zoals je ziet kun je met 12 van het LG Solar 325N1K-A5 NeON2 Black zonnepaneel bijna alle energie opwekken die een gezin in Nederland gemiddeld jaarlijks gebruikt.

Zonnepaneel Rendement per jaar Wp / kWh Rendement per jaar Rendement / jaar bij 12 zonnepanelen
Canadian Solar CS6k-P 280 Wp 280 Wp / 238 kWh €54,74 €656,88 / 2856 kWh
United Renewable Energy 310 Wp Mono Full Black 310 Wp / 263,5 kWh €60,60 €727,20 / 3162 kWh
LG Solar 325N1K-A5 NeON2 Black 325 Wp / 276,25 kWh €63,50 €762 / 3315 kWh

De voor- en nadelen van zonnepanelen

Als je nog twijfelt over het al dan niet aanschaffen van zonnepanelen, dan ben je niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat de hoge aanschafprijs veel Nederlanders ervan weerhoudt om zonnepanelen aan te schaffen, terwijl ze hier wel in zijn geïnteresseerd. Je hebt dus een grote beslissing te maken en dan kunnen de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen vast helpen.

 • Met zonnepanelen lever je je eigen energie. Hierdoor kun je jaarlijks een mooie besparing maken op je energierekening. De gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen ligt daarom onder de 9 jaar. Na deze 9 jaar kun je nog zeker 16 jaar gebruik maken van de kale besparingen die je vanaf dat moment maakt.
 • Met zonnepanelen verminder je de CO2-uitstoot van ons land. Je wekt groene energie op en voor elke kWh die jij opwekt kun je 0,46 kilo CO2 besparen. Dat komt doordat die kWh daarna niet meer aan grijze energie opgewekt hoeft te worden. Bij de productie van zonnepanelen komt ook CO2 vrij, maar deze heb je na 2 jaar gebruik te maken van je zonnepanelen gecompenseerd.
 • Je woning zal direct meer waard worden als je er zonnepanelen op laat plaatsen. Dit is dan tegelijkertijd ook een zeer aantrekkelijke eigenschap voor geïnteresseerde kopers. Je energielabel zal verbeteren waardoor jouw woning een erg interessante aankoop wordt en sneller verkocht zal worden.

 

 • Zonnepanelen zijn duur. Ook al kun je 21 procent van de kosten terugvragen van de belasting, je zal voor een installatie van 12 zonnepanelen nog steeds gemakkelijk €6000 kwijt zijn.
 • Zonnepanelen werken goed in ideale omstandigheden, maar als jouw woning hiervan af wijkt zal je een dip in het rendement zien. Eneco kan een dakinspectie voor je uitvoeren en exact bekijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat het mogelijke rendement zal zijn. Laat je goed voorlichten, want anders word je misschien teleurgesteld.
 • Sommige mensen besluiten om esthetische redenen van de aankoop af te zien, omdat zonnepanelen erg prominent aanwezig zijn op het dak. Er zijn tegenwoordig zonnepanelen op de markt die minder goed zichtbaar zijn, maar je zal inderdaad altijd het uiterlijk van je woning veranderen.

Vergelijk offertes

Via ons vraag je gemakkelijk offertes aan voor je nieuwe zonnepanelen en dat is dan ook de beste manier om geld te besparen. Vergelijk de offertes met elkaar en met de informatie die je van Eneco hebt gekregen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de huidige markt. Een weloverwogen beslissing maak je alleen als je alle opties bekeken hebt.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!