Zonnepanelen Duitsland

Wanneer je van plan bent om voor jouw woning te investeren in een systeem met zonnepanelen spreekt het voor zich dat je zal willen kiezen voor een systeem die niet alleen over een prima levensduur beschikt, maar die daarenboven ook nog eens een optimaal rendement zal weten te realiseren. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om in plaats van Chinese zonnepanelen te investeren in Duitse. Op deze manier kan je namelijk niet alleen rekenen op een uitmuntende kwaliteit, daarnaast krijg je ook nog eens garantievoorwaarden waar je bij de Chinese varianten doorgaans alleen maar van kan dromen. Wil je graag meer weten over Duitse zonnepanelen en ben je benieuwd naar de prijs die aan dergelijke panelen verbonden is? Wij zetten ze graag allemaal voor jou op een rijtje!

zonnepanelen duitsland

Verschil met Chinese zonnepanelen

Steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun woning kiezen er voor om gebruik te maken van Duitse zonnepanelen. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. De Chinese zonnepanelen mogen dan wel bijzonder scherp geprijsd zijn, daar staat tegenover dat ze je als consument lang niet altijd voorzien van een degelijk rendement, laat staan van een goede garantie. Duitse zonnepanelen staan om er bekend vervaardigd te zijn van bijzonder kwalitatieve materialen waardoor ze erg duurzaam zijn en een fantastisch rendement opleveren. Wanneer je er met andere woorden zeker van wenst te zijn dat je beschikt over een echt duurzame installatie waar je heel veel jaren genot van zult hebben is het dan ook beslist aan te raden om te kiezen voor de kwaliteit en service van Duitse zonnepanelen.

Verschillende merken

Wanneer je de zonnepanelen voor je woning in Duitsland wenst te bestellen zal je een keuze moeten maken uit tal van verschillende merken. Bekende merken op dit vlak zijn met name Conergy, Aleo, Galaxy Energy, IBC Solar en Q-Cells. Door de jaren heen hebben ook heel wat mensen er evenwel voor gekozen om gebruik te maken van de zonnepanelen van Solar World en Bosch Solar welke eveneens over een prima kwaliteit en rendement blijken te beschikken. Voor welke van deze verschillende merken je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan een eventuele persoonlijke voorkeur, maar ook aan bijvoorbeeld het budget dat je voor handen hebt.

Verschillende soorten garanties Duitse zonnepanelen

Eveneens opvallend is dat er door menig fabrikant van Duitse zonnepanelen niet één, maar wel verschillende soorten garanties aangeboden worden. Standaard geldt bijvoorbeeld altijd een fabrieksgarantie. Deze kan een looptijd hebben van 10, maar ook van 12 jaar. Belangrijk detail om rekening mee te houden is wel dat verschillende fabrikanten deze garantie uitsluitend willen geven wanneer de plaatsing van de zonnepanelen gebeurt door een erkende installateur. Dit is dan ook altijd iets waar je rekening mee dient te houden. De kostprijs die voor het plaatsen van een systeem met zonnepanelen wordt in rekening gebracht is afhankelijk van niet alleen het aantal zonnepanelen, maar ook van de dakconstructie. Zonnepanelen laten plaatsen op een plat dak is wat dat betreft altijd duurder dan op een hellend dak.

De tweede garantie die op Duitse zonnepanelen wordt aangeboden heeft betrekking tot het vermogen. De zogenaamde vermogensgarantie kan worden toegekend op een bepaald percentage van het totale rendement. Het Duitse merk Axitec biedt bijvoorbeeld een 15 jaar durende vermogensgarantie op 90 procent van het vermogen. Er wordt bovendien ook 25 jaar vermogensgarantie geboden op 85 procent van het vermogen. Dit zijn garanties die leveranciers van Chinese zonnepanelen doorgaans nooit (kunnen) aanbieden waardoor het verschil in kwaliteit meteen duidelijk is.

Hoeveel kosten Duitse zonnepanelen?

In vergelijking met Chinese zonnepanelen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat Duitse panelen een stukje duurder zijn. Gemiddeld moet je dan ook rekening houden met een hoger prijskaartje van zo’n 10 procent. Deze 10 procent hogere aankoopprijs wordt echter zeer snel terugverdiend doordat de zonnepanelen over een zo hoog mogelijk rendement beschikken. Daar komt verder bij dat ze ook nog eens een erg lange levensduur hebben waardoor je niet snel opnieuw zult moeten investeren.

Aantal zonnepanelen Gemiddelde kostprijs Duitse zonnepanelen
3 zonnepanelen Tussen de 2.350 & 2.600 euro
6 zonnepanelen Tussen de 3.250 & 3.500 euro
12 zonnepanelen Tussen de 5.500 & 5.750 euro

Bovenstaande tabel mag je dan wel een zeker beeld geven van de gemiddelde kostprijs van Duitse zonnepanelen, het spreekt voor zich dat je rekening dient te houden met het prijsverschil tussen de verschillende merken. Buiten bovenstaande kosten is eveneens belangrijk om er rekening mee te houden dat de zogenaamde omvormer die deel uitmaakt van een systeem met zonnepanelen niet over dezelfde levensduur beschikt als de panelen zelf. Dit zorgt namelijk voor een extra kost die je veelal na een periode van zo’n 12 jaar dient te maken. De kostprijs die wordt aangerekend voor het vervangen van de omvormer is altijd afhankelijk van de capaciteit van de installatie.

Aantal zonnepanelen Gemiddelde kostprijs omvormer
Systeem met 3 zonnepanelen Ongeveer 650 euro
Systeem met 6 zonnepanelen Ongeveer 950 euro
Systeem met 12 zonnepanelen Ongeveer 1.550 euro

Hoe besparen op aankopen Duitse zonnepanelen?

Ben je ondertussen ook overtuigd van de unieke voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van Duitse zonnepanelen, maar ben je een beetje geschrokken van de hoge kostprijs die een dergelijke installatie met zich meebrengt? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips je helpen om deze prijs een beetje te verlagen:

  • Bestel bij een directe importeur. Veel bedrijven verkopen Duitse zonnepanelen als tussenpersoon voor een importeur. Het spreekt voor zich dat deze tussenpersonen voor de verkoop een bepaalde vergoeding zullen willen ontvangen. Deze vergoeding kan jij als klant mogelijks als korting ontvangen wanneer je rechtstreeks bij de importeur bestelt. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je wordt bij problemen meteen optimaal geholpen je bespaart op de aankoopprijs.
  • Vraag subsidies aan! In Nederland kan je momenteel rekenen op verschillende subsidies en andere financiële compensaties bij het aankopen van een systeem met zonnepanelen. Zo kan je niet alleen een regionale subsidie ontvangen, daarnaast kan je ook de betaalde BTW op een systeem met zonnepanelen terugvorderen. Op deze manier kan je een zeer aanzienlijke besparing realiseren op de aankoop van jouw systeem met Duitse zonnepanelen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!