Zonnepanelen Druten

Zonnepanelen DrutenDruten is gelegen in de provincie Gelderland. Dat is een provincie die erom bekend staat dat er behoorlijk wat zonuren worden behaald. De inwoners weten dit. Ze investeren dan ook massaal in zonnepanelen. Bij deze investering kan er een hoop goed gaan maar er zijn ook zaken waar je goed op moet letten. We hebben er een aantal voor je benoemd. Ook kijken we hoe je kan besparen op jouw investering.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen in de regio Druten

Ga je zonnepanelen kopen in de regio Druten dan ben je daar een bepaald bedrag voor kwijt. We kregen een aantal prijsopgaven toegestuurd, die we voor je op een rij hebben gezet. Het gaat om prijzen die inclusief de BTW en de installatietarieven zijn.

Welk model zonnepanelen schaf je aan Wat is het gemiddelde of vanaf vermogen van de panelen Wat is de all-in prijs
Zonnepanelen Amorf 116 Wp 304 euro
Zonnepanelen polykristallijn 179 Wp 360 euro
Zonnepanelen monokristallijn 279 Wp 410 euro
Zonnepanelen dubbelzijdig Vanaf 369 Wp Vanaf 610 euro

Waarom je zonnepanelen in de regio Druten aanschaft

Ga je zonnepanelen kopen dan doe je dat het beste bij een regionale leverancier, in de regio Druten dus. Dat doe je om meerdere redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat leveranciers van zonnepanelen het enorm druk hebben. Wanneer jij als klant in hun regio woonachtig bent kan men jou het snelste helpen. Je bent daarnaast ook nog eens minder kwijt want men zal jou veel minder kilometerkosten in rekening brengen: je bent dus op alle fronten in het voordeel. Verder stelt de gemeente Druten bij sommige woningen eisen aan zonnepanelen. Zo zijn sommige huizen beschermd aangezicht: je mag er niet zomaar zonnepanelen op plaatsen. De lokale leverancier weet daarvan.

Steun vanuit de gemeente Druten

Een investering in zonnepanelen is een kostbare investering.

De gemeente Druten komt jou niet tegemoet in de vorm van een specifieke subsidie. Dat is omdat de landelijke overheid een subsidie verstrekt in de vorm van een teruggave van de BTW. Wel geeft men bij de gemeente Druten informatie over een project voor een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Daardoor profiteer je van voordeel doordat er grootschaliger wordt ingekocht. Daarnaast zijn de voorwaarden scherp vastgesteld.

Subsidie vanuit de overheid

Je kan via de belastingdienst de betaalde BTW over de zonnepanelen terug vragen. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vul je het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in en je vult het in. Stuur het op.
  2. Wacht nu 10 werkdagen. Dat is de periode die de belastingdienst nodig heeft om te reageren op jouw aanvraag.
  3. Na ontvangst van de bevestiging registreer je jouw IBAN rekeningnummer.
  4. Vorder nu aan de hand van de inloggegevens in de brief jouw BTW terug.

Heb je geen zin om deze stappen te doorlopen maar wil je wel dit voordeel hebben, kies dan een installateur die deze dienst aanbiedt. Op die manier profiteer jij van deze regeling tegen een geringe vergoeding.

Valkuilen bij aanschaf van zonnepanelen

Ga je investeren in zonnepanelen dan kan er behoorlijk wat mis gaan. Daarbij mag je onder andere denken aan de volgende zaken. Allereerst moet je ervoor waken dat een installateur hals over kop een installatie zonnepanelen op jouw dak intekent. De installateur moet eerst ter plekke komen kijken en een situatieschets maken. Daarbij let hij op schaduwval door hoogbouw om jouw dak heen. Het voorkomt een tegenvallend rendement. Een ander probleem kan zijn dat je investeert in een veel te laag vermogen op jouw dak uit spaarzaamheid. Kijk eerst naar het benodigde vermogen op je dak en het type zonnepanelen wat daarbij hoort. Pas daarna ga je besparen op de zonnepanelen zelf.

Herken de garanties

Op een installatie zonnepanelen krijg je doorgaans een aantal vormen garantie. We hebben deze voor de duidelijkheid voor je omschreven.

  • De garantie vanuit de fabriek zelf. Deze zal bij een minder goede kwaliteit zonnepanelen rond de 10 jaar liggen of zelfs daaronder. Heb je een betere kwaliteit te pakken dan kan die garantie oplopen tot wel 20 a 25 jaar. Het geeft zekerheid voor jou als koper.
  • De garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Een zonnepaneel zal na 20 jaar behoorlijk minder vermogen genereren. Een zonnepaneel wat nog 75 procent of minder van het oorspronkelijke vermogen levert is van een mindere kwaliteit. Een zonnepaneel wat tussen 80 en 90 procent of zelfs nog meer levert na 20 jaar is van een goede kwaliteit en een betere investering.
  • De garantie op de installatie. Dit is de garantie op het werk van de installateur. Deze garantie kan oplopen van 5, 10 tot zelfs 15 jaar.
  • De garantie op het systeem zelf. Dit is de garantie op alle onderdelen van de installatie zonnepanelen met uitzondering van de zonnepanelen zelf.

Kies lokaal en bespaar in Druten

Met onderstaande button ontvang je meerdere offertes om te vergelijken in de gemeente Druten. Op die manier weet je zeker dat je nooit te duur uit bent en dat jij snel kan gaan beginnen met besparen op jouw zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!