Zonnepanelen Beilen

Zonnepanelen BeilenAls je plannen aan het maken bent om zonnepanelen in Beilen te kopen, dan heb je een slimme investering gemaakt met oog op een duurzame en energiezuinige toekomst. Maar welke kosten komen kijken bij de aanschaf en de installatie, wat zijn de voordelen en de valkuilen? Voor meer informatie omtrent de belangrijke zaken van zonnepanelen, lees hieronder verder.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Beilen

De kosten van zonnepanelen in Beilen hangt samen met de paneelsoort die je uitkiest, het aantal zonnepanelen en het vermogen per paneel. Als je wilt nagaan wat het gemiddeld kostenplaatje is van zonnepanelen, check dan de onderstaand tabel om te zien wat de totale investeringskosten zijn van zonnepanelen afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Daarnaast kan je nagaan wat de terugverdientijd is en hoeveel het systeem jaarlijks opbrengt.

Aantal panelen

Investering

Terugverdienperiode

Jaarlijkse opbrengst

10

€5.500

7,9

€735

16

€7.950

9,5

€875

20

€9.550

9,5

€1.050

22

€10.700

9,9

€1.130

24

€12.450

9,5

€1.355

26

€12.500

9,2

€1.500

Het nut van het inschakelen van een lokale specialist

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je zonnepanelen, huur dan ook een erkende lokale zonnepanelenspecialist om je zonnepanelen te installeren. Je betaalt hierdoor niet alleen veel minder aan voorrijkosten, maar je hoeft daarnaast niet lang te wachten tot de specialist langs kan komen voor de installatie of als er in de toekomst een storing optreedt.

Subsidies zonnepanelen in Beilen

Ook in de gemeente Beilen wordt het kopen van een set zonnepanelen flink gesteund middels allerlei aantrekkelijke financiële regelingen, waaronder lokale subsidies en de btw-aftrekregeling voor zonnepanelen. Om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit moment, ga dan even langs bij de gemeente voor meer informatie.

De btw-aftrekregeling

Het gaat hierbij om een regeling die de aanschaf van zonnepanelen in elke gemeente van Nederland veel aantrekkelijker maakt door een besparing van 21%. Deze 21% is de btw die je zelf al hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen. Meld je als ondernemer aan en profiteer van dit fiscaal voordeel. Deze regeling is niet alleen voor ondernemers, maar ook particulieren kunne gebruik maken van deze regeling.

De voordelen van zonnepanelen

Hieronder vind je de meest voorkomende voordelen die komen kijken bij het kopen en installeren van een set zonnepanelen in Beilen:

  • Meerwaarde van je huis bij verkoop.

  • De levensduur is lang en het systeem is onderhoudsarm.

  • Je profiteert van hoge maandelijkse kortingen en flinke jaarlijkse opbrengsten.

  • Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en verdienen zichzelf terug.

  • Je hebt geen vergunning nodig en je hoeft geen energiebelasting te betalen.

  • Een zonnesysteem kan je altijd uitbreiden.

Keurmerken van zonnepanelen

Je kunt zowel bij de specialist als bij de zonnepanelen zelf nagaan of de kwaliteit optimaal is door te vragen om de keurmerken. Keurmerken die voor zonnepanelen bedoeld zijn, zijn het Tüv-keurmerk, het CE-keurmerk en voor de specialist die gecertificeerd is heb je het Zonnekeur keurmerk. Keurmerken zorgen ervoor dat je de zonnepanelen en de specialist kunt vertrouwen.

Hoe koop je zonnepanelen?

Zonnepanelen in Beilen kopen lijkt makkelijk maar hou rekening dat je eerst de geschiktheid van je dak moet laten checken. Ga daarnaast na wat voor soort systeem het ideaalst is voor je huishouden, welke vergunningen je moet vragen en wat de subsidiemogelijkheden zijn. Vraag daarnaast wat offertes op bij lokale zonnepanelenspecialisten om de offerte te selecteren die het best bij je wensen en budget past. Accepteer de offerte en laat de zonnepanelen vervolgens installeren. Vergeet niet binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar de btw weer terug te vorderen om 21% terug te krijgen.

Wat kan er verkeerd gaan?

Als je de specialist niet van tevoren langs laat komen om naar de situatie op je dak te kijken, dan kan dit nare consequenties hebben. Offertes die worden uitgegeven zonder dat de specialist langs is geweest zijn niet geheel op maat gemaakt waardoor je geen exacte prijsopgave kunt verwachten. Pas als de specialist een bezoek heeft gebracht aan je huis en op je dak heeft gekeken kan je de zonnepanelen laten installeren.

Zaken die je moet checken

Ga er niet zomaar van uit, maar check eerst of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. De panelen gaan minstens 25 jaar lang op je dak moeten staan, waardoor je dan ook een onderzoek moet laten uitvoeren door de specialist om na te gaan waar en hoe de zonnepanelen geplaatst moeten worden voor een maximaal rendement. Een ongeschikt dak of zonnepanelen die op de verkeerde plaats zijn gemonteerd leveren veel minder op.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van zonnepanelen in Beilen en wil je weten welke zonnepanelenspecialisten de beste zijn uit je omgeving? Benader een aantal lokale zonnepanelenspecialisten en vraag offertes op zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken op basis van de prijs en de kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!