Zonnepanelen Beesel

Zonnepanelen BeeselDe populariteit van zonnepanelen in Beesel neemt toe, dat is duidelijk te merken aan het aantal inwoners die inmiddels al zijn overgegaan op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in de regio. Dat inwoners massaal overstappen heeft niet alleen te maken met de aantrekkelijke regelingen vanuit de overheid maar ook de laaggeprijsde zonnepanelenprijs en de vele voordelen die komen kijken bij zonnepanelen. Lees hieronder verder als je meer te weten wilt komen over zonnepanelen in Beesel.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Zonnepanelen hebben een vrij simpele prijsopbouw, zeker als je uitgaat van het inhuren van een specialist die ervaren is en lokaal is gevestigd. De prijs bestaat over het algemeen voor 70% uit de materiaalkosten, voor 15% uit de kosten die je betaalt voor het installeren van de zonnepanelen, 5% voor de kosten om de apparatuur in te huren waarmee de specialist de panelen kan monteren en 5% gaat uit naar de kilometerkosten die nog bovenop de eindfactuur komt. De hoogte van de kilometerkosten hangt af van hoe ver de specialist moet rijden om naar je woning toe te komen.

Kosten van zonnepanelen in Beesel

Je kunt ervan uitgaan dat zonnepanelen niet goedkoop zijn, dat heb je vast al mogen vernemen. Maar als je de aanschafkosten en de installatiekosten van elkaar onderscheidt, dan zal je uiteindelijk merken dat het allemaal wel meevalt. Je betaalt meer naarmate je meer zonnepanelen aanschaft met een hoger vermogen. Het overzicht hieronder geeft een duidelijke indicatie van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Beesel op basis van het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte:

Zonnepanelen Huishouden Kosten aanschaf Kosten installatie
8 1-2 2.100 – €2.800 750 – €950
12 2-3 2.900 – €3.300 950 – €1.150
16 3-4 3.700 – €4.500 1.100 – €1.350
20 4-5 4.700 – €5.500 1.300 – €1.500
28 5-6 6.000 – €7.250 1.700 – €2.000

Het belang van een lokale specialist

Het is van groot belang om te kiezen voor het inschakelen van een lokale specialist wanneer je zonnepanelen wilt laten aanleggen in Beesel. Zonnepanelen zijn al duur, en dan wil je natuurlijk geen hoge kilometerkosten aan je eindfactuur toevoegen zoals wel het geval zal zijn als je een landelijke specialist in gaat huren. Daarnaast geniet je met een lokale specialist van andere voordelen zoals de regionale kennis, de jarenlange contactenkring en de mogelijkheid om sneller vergunningen en subsidies te kunnen regelen bij de gemeente zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Subsidies zonnepanelen in Beesel

Je wordt flink gestimuleerd door de Nederlandse overheid als je zonnepanelen aan wilt schaffen. Energiezuinigheid staan namelijk centraal in Beesel en daar word je voor beloond met een subsidieregeling of door het terugvorderen van de btw. Daarnaast kan je bij de gemeente Beesel terecht voor professioneel advies van een onafhankelijke energieadviseur. Als je af en toe een kijkje neemt op de website van de gemeente, dan kan je op de hoogte blijven van de allerlaatste updates die te maken hebben met zonnepanelen.

De btw-regeling

Omdat zonnepanelen in Beesel niet altijd goedkoop zijn, kan je als particulier de btw terugvragen. Het gaat hierbij om de btw over zowel de installatie als de aanschaf van de zonnepanelen, waardoor je de btw-aftrekregeling dus uiteindelijk kunt beschouwen als een soort korting op de begininvestering. Zo wordt de aanschaf van zonnepanelen veel aantrekkelijker gemaakt, zeker als je al zeker weet dat je 21% terug gaat krijgen van de Belastingdienst.

Zijn zonnepanelen in Beesel snel terugverdiend?

Als je wilt nagaan of zonnepanelen in Beesel snel terug zijn verdiend, dan moet je met een aantal zaken rekening houden, waaronder:

  • De zonnepanelenprijs die je hebt betaald voor de aanschaf en de installatie. Hoe goedkoper de zonnepanelen, des te sneller je investering terug is verdiend.
  • De subsidiemogelijkheden die je kunt aanvragen in de gemeente Beesel.
  • De btw-aftrek die de prijs omlaag doet gaan.
  • De capaciteit van het zonnepanelensysteem om energie op te wekken. Hoe meer energie je opwekt, des te sneller je geld terugverdiend is.

Relevante keurmerken

Als je lang wilt genieten van je zonnepanelen, dan is het essentieel om na te gaan welke keurmerken er aanwezig zijn bij de aanschaf. Keurmerken zijn de meest eenvoudige en snelste methode om te bepalen in hoeverre de zonnepanelen die je wilt gaan kopen wel te vertrouwen zijn qua kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Check dan altijd ook of de volgende keurmerken aanwezig zijn: Tüv-keurmerk, CE-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk.

Beesel staat bekend om de vele daken waar inmiddels al zonnepanelen op staan, aangezien de inwoners al inzien dat duurzaamheid centraal staat. Aangezien heel Nederland binnenkort moet overgaan tot duurzame energie, is het slim als je alvast begint met de overgang door het opvragen van verschillende offertes bij betrouwbare zonnepaneelspecialisten uit je omgeving en maak daar een vergelijking van zodat je de voordeligste deal kunt kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!