Zonnepanelen Bedum

Zonnepanelen BedumDe aanschaf van zonnepanelen wordt in heel Nederland aangemoedigd en de verschillende overheden doen er alles aan om inwoners te helpen deze stap te zetten. Ook in Bedum zie je steeds meer systemen opduiken en de interesse in zonnepanelen is momenteel bijzonder groot. De gemeente Het Hogeland helpt haar inwoners bij het verduurzamen van woningen in de regio. Hier lees je over de aankoop van zonnepanelen als inwoner van Bedum.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen is sterk afhankelijk van twee factoren, namelijk het soort zonnepaneel dat je aanschaft en de kwaliteit. Als je prijzen gaat vergelijken, kijk dan ook naar de afmetingen van de zonnepanelen. Hoe kleiner het paneel, hoe lager de prijs en hoe lager het vermogen. De grootste panelen zijn het duurste, maar leveren ook per paneel de meeste stroom. De gemiddelde huidige prijzen voor zonnepanelen en de installatie van het systeem op je dak vind je hier.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Bedum inhuren?

Er zijn landelijke- en regionale bedrijven die je zonnepanelen kunnen leveren en installeren. Over het algemeen hebben regionale specialisten de voorkeur. Zij hebben belangrijke kennis over de opbrengsten van zonnepanelen in jouw regio en over wat de gemeente organiseert op het gebied van zonne-energie. Je rijdt er snel even langs en ze zijn ook snel bij jou, wat bij reparaties en onderhoud nog steeds goed uitkomt. Voorrijkosten worden dan niet gerekend, want de afstanden zijn te klein.

Is er steun/subsidie in Bedum?

Bedum is onderdeel van de gemeente Het Hogeland. Omdat er een grote landelijke regeling bestaat voor iedereen die investeert in zonnepanelen is er bij hen niet ook een subsidie waar je gebruik van kunt maken. Ze bieden steun op andere manieren en daar is een Energieloket voor samengesteld. Bij dat loket krijg je onafhankelijk advies, een lijst van alle regionale specialisten en het laatste nieuws van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de regio. Als je al een zonnesysteem hebt en deze beschadigt door een aardbeving, dan krijg je compensatie via de Waardevermeerderingsregeling.

Stappenplan btw teruggave

Zoals al even aangegeven is er een grote landelijke ‘subsidie’ waarvan je gebruik maakt als je zonnepanelen aanschaft. Je krijgt via de Belastingdienst namelijk alle btw terug die je hebt betaald. Het onderstaande stappenplan vertelt je hoe je dit doet.

 1. Ga op zoek naar het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders ‘ en vul het nauwkeurig in.

 2. Stuur het formulier op zoals aangegeven in de instructies.

 3. Je ontvangt binnen 5 dagen een ontvangstbevestiging.

 4. Daarna krijg je een bericht met verdere instructies, een btw nummer en een inlogcode.

 5. Log in, volg de instructies op en doe je belastingaangifte online.

 6. Als je je rekeningnummer doorgeeft wordt het bedrag teruggestort.

Valkuilen bij inhuren specialist

Er zijn voldoende vakkundige specialisten beschikbaar in Bedum en omstreken. Ga je een bedrijf aanwijzen, zorg er dan altijd voor dat ze eerst bij je langskomen om je dak ter plekke te inspecteren. Dit kan niet nauwkeurig genoeg gedaan worden op afstand. Vraag de specialist naar eventuele erkenningen van vakverenigingen of keurmerken die ze mogen voeren om kwaliteit te herkennen. Vraag ze ook naar de kwaliteit van de bekabeling en de montagematerialen die ze gebruiken, want die worden vaak niet vernoemd. Een goede specialist geeft je minimaal 5 jaar garantie op de werkzaamheden die ze uitvoeren.

Korte checklist

Je schaft niet zomaar zonnepanelen aan en de onderstaande checklist helpt je hierbij.

 • Ga naar het Energieloket van de gemeente Het Hogeland en win zoveel mogelijk informatie in over zonnepanelen, over de specialisten in je regio en over acties van de gemeente.

 • Beoordeel welk soort installatie je aan zou willen schaffen en wat je budget is.

 • Ga naar minimaal drie specialisten uit Bedum en omstreken en nodig ze uit voor een dakinspectie.

 • Vraag de specialisten een offerte samen te stellen en verzamel deze.

 • Maak een vergelijking van de offertes en wijs het beste aanbod aan.

 • Laat de zonnepanelen installeren en aansluiten.

 • Meld je installatie aan bij je netbeheerder.

 • Vraag de btw terug van de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Wil je geld besparen op je zonnepanelen, dan is het een goed idee om je in te schrijven voor een gezamenlijke inkoopactie. Voor acties en aanbiedingen is de winter het beste seizoen. Met een regionale specialist bespaar je voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Bedum

Wij helpen je met het vinden van de beste specialist. Maak van ons netwerk gebruik en vraag offertes aan bij bedrijven in Bedum. Deze vergelijk je om het beste aanbod te kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!