Zonnepanelen Barneveld

Zonnepanelen BarneveldInwoners van Barneveld wonen mooi in een landelijke omgeving. Het is een plek waar de zon vaak uitbundig kan schijnen. Het is dan ook niet voor niets dat inwoners van Barneveld massaal overstappen op zonnepanelen voor hun energie. We keken voor je naar de beste plek om zonnepanelen te kopen. Ook keken we naar zaken waar je op moet letten bij de aanschaf.

De prijs van zonnepanelen verklaard

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Barneveld? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Barneveld.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. De prijs bestaat dan ook uit de volgende onderdelen:

 • De kosten van het materiaal. Dit is  meer dan de helft van de totale prijs. Onder materiaal verstaan we de zonnepanelen zelf maar bijvoorbeeld ook het bevestigingsmateriaal en de omvormer.
 • De kosten van het materieel. Dit zijn de kosten van bijvoorbeeld de bouwsteiger die wordt gebruikt of de grote ladder. Ook een eventuele lift valt daar onder. Het materieel moet worden gehuurd en de kosten daarvan worden bij jou in rekening gebracht.
 • De kosten van het arbeidsloon. Dit zijn de kosten van de schouw vooraf maar ook van het plaatsen van de zonnepanelen. De hoogte van het arbeidsloon hangt af van de locatie van de zonnepanelen.
 • De BTW. Deze kan je naderhand terugvorderen.
 • De reiskosten. Deze komen als kilometerkosten op de offerte en de factuur te staan.

Wat kosten zonnepanelen in Barneveld

We vroegen bij een aantal lokale leveranciers de prijzen op van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor zonnepanelen laat je plaatsen Wat is het vermogen in Wp Wat is de termijn waarin je ze terugverdient Wat is de prijs gemiddeld
Traditionele zonnepanelen van glas Tot 225 Wp 7 a 8 jaar Gemiddeld 365 euro
Modernere zonnepanelen polykristallijn Tot 300 Wp 9 a 10 jaar Gemiddeld 485 euro
De nieuwste generatie zonnepanelen Tot 400 Wp 11 a 12 jaar Gemiddeld 595 euro

Waarom jij een specialist uit Barneveld moet inhuren

Zonnepanelen kan je eigenlijk overal wel kopen. Toch is er genoeg voor te zeggen om ze in Barneveld zelf te kopen. Dat doe je om de volgende redenen:
Een lokale specialist  kent alle regels. De gemeente Barneveld heeft in sommige gevallen speciale regels. De specialist uit Barneveld is hiervan op de hoogte; desgewenst kan men je helpen met een eventuele vergunning
Een specialist uit Barneveld kent de subsidies. Lokale subsidies zijn bekend bij de specialist die in Barneveld zit. Je loopt geen vergoeding mis.

Is er subsidie of steun in Barneveld

Wil jij steun of subsidie van de gemeente Barneveld, dan klik je op deze link.

De BTW terugvragen

BTW is iets wat je betaalt bij aanschaf maar wat je weer terug mag vorderen. Dat doe je met onderstaande link:

 • Ga naar deze link en registreer je als ondernemer voor de BTW.
 • Je ontvangt een registratie van de belastingdienst.
 • Vorder de BTW van de zonnepanelen terug.

Keurmerken en garanties voor zonnepanelen

Zonnepanelen koop je niet zomaar, kijk naar de volgende keurmerken:
CE. Dit is het algemene keurmerk wat aangeeft dat de zonnepanelen mogen worden verhandeld binnen de Europese Unie. De zonnepanelen voldoen aan de Europese eisen.
Tüv. Dit is een Duits keurmerk. De zonnepanelen voldoen aan de strengste Duitse eisen.
Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat wordt afgegeven aan de monteur of installateur van de zonnepanelen. Deze is gecertificeerd.

Aankoop via een specialist en veelgemaakte fouten

Zelfs bij een aankoop via een specialist kan er wat mis gaan. Dit zijn de meest gemaakte fouten:
Een dak wat geen schouw heeft gehad. Er is niet gekeken naar de lichtval op het dak en de schaduwval op je dak. Daardoor leveren je zonnepanelen mogelijk veel te weinig op.
Een besparing in je nadeel. Je kan uiteraard de goedkoopste panelen kopen en daarbij een laag rendement krijgen. Veel mensen komen hier op terug; het rendement is veel te laag waardoor ze alsnog moeten bijbetalen.
Een leverancier uit een andere streek. De leverancier die van ver moet komen zal een extra bedrag in rekening brengen voor zijn kilometerkosten.

Jouw voordelen

De terugverdientijd is het grootste voordeel. Deze wordt bepaald door een aantal factoren:
De prijs van de zonnepanelen

Het vermogen van de zonnepanelen.

Denk eraan dat duurdere zonnepanelen na de terugverdientijd wel meer opleveren.

Een korte checklist

Controleer voor je koopt de volgende zaken:

 • Een slimme meter is een must. Je moet een slimme meter in je huis hebben die registreert hoeveel energie je nog extra afneemt of hoeveel je terug levert aan het energienet.
 • Vorder de BTW terug.
 • Geen Google Earth. Google Earth is een manier om te kijken hoeveel zonnepanelen je kan nemen maar het is niet de beste. Een schouw ter plaatse is altijd beter.

Praktisch besparen:

Sluit je aan bij een groep. Als collectief koop je goedkoper in.
Vergelijk offertes.

Kwaliteit van vakmannen uit Barneveld vergelijken.

Je vergelijkt de kwaliteit van vakmannen uit Barneveld met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Het levert je een flink voordeel op tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!