Zonnepanelen Baarle-Nassau

Zonnepanelen Baarle-NassauDe omstandigheden zijn zeer ideaal voor de aanschaf van zonnepanelen in Baarle-Nassau. Met ruim 1.105 zonuren per jaar heeft dit gebied ruim 200 huishoudens die al installaties hebben staan op hun dak. Er is dus nog voldoende ruimte voor veel meer zonnepanelen in dit gebied. Wil je meer weten over de kosten, de voordelen, de valkuilen, de subsidies en dergelijke als het gaat om zonnepanelen in Baarle-Nassau? Dan moet je hieronder doorgaan met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Baarle-Nassau

Het is de bedoeling dat minstens 25% van de daken in Baarle-Nassau voorzien zullen zijn van zonnepanelen, waardoor de stad langzamerhand verduurzaamd wordt. Per 2030 dient Nederland het CO2 gehalte met minstens 50% te hebben verlaagd. Dit maakt zonnepanelen vrij nuttig, aangezien ze milieuvriendelijk werken zonder CO2 af te stoten in vergelijking tot het afnemen van grijze stroom bij de energieleverancier.

De opbouw van de prijs

Zonnepanelen kunnen dan wel duur zijn, maar als je rekening houdt met de prijsopbouw dan kan je inzien op welke componenten je kunt besparen. De prijs van zonnepanelen in Baarle-Nassau is opgebouwd uit:

  • 70% materiaalkosten
  • 20% arbeidskosten
  • 5% kosten voor de installatieapparatuur
  • 5% kilometerkosten

Kosten van zonnepanelen in Baarle-Nassau

Voordat je officieel overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen, is het belangrijk om inzicht te krijgen tot de totale kosten zodat je rekening kunt houden met je budget. Het aantal zonnepanelen is bepalend voor de prijs, aangezien je dient na te gaan hoe groot je gezin is om te weten wat voor capaciteit het systeem moet hebben. Hieronder kan je zien wat de gemiddelde aanschaf- en installatiekosten voor zonnepanelen in Baarle-Nassau zijn.

Panelen Gezin Capaciteit Aanschafprijs Installatieprijs
8 1 1.700 Wp 1.900 – 2.400 750 – 950
12 2 2.550 Wp 2.600 – 3.000 950 – 1.110
16 3 3.400 Wp 3.400 – 4.000 1.110 – 1.350
20 4 4.250 Wp 4.200 – 4.700 1.300 – 1.500
28 5+ 6.000 Wp 5.700 – 6.500 1.700 – 2.000

Een lokale of landelijke specialist inschakelen?

Ben je aan het twijfelen tussen het inhuren van een lokale of een landelijke specialist? Alhoewel een landelijke specialist vaak groter en bekender zijn, kan je toch beter kiezen voor lokale specialisten. De kilometerkosten zijn veel minder en je zonnepanelen zijn sneller geïnstalleerd op je dak. Daarnaast heeft een lokale specialist na jarenlange ervaring een heel netwerk aan regionale contacten opgebouwd.

Subsidies zonnepanelen in Baarle-Nassau

De gemeente Baarle-Nassau stimuleert graag het opwekken van groene stroom middels zonnepanelen door het beschikbaar stellen van een aantal aantrekkelijke regelingen. Tot eind Oktober 2020 kan je nog de SDE++ subsidie aanvragen. Na deze periode krijg je in 2021 weer de mogelijkheid om een subsidie voor zonnepanelen in Baarle-Nassau aan te vragen. Naast subsidies kan je ook terecht bij de gemeente voor onafhankelijk en professioneel advies van energiecoaches.

Valkuilen zonnepanelen

Wees voorbereid op de aanschaf van zonnepanelen, aangezien er van alles fout kan gaan. De meest voorkomende valkuilen waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Ervan uitgaan dat zonnepanelen te duur zijn: Dit is helemaal niet het geval. Je kunt zelf bepalen of je een klein en goedkoop systeem koopt met een lager vermogen, of dat je kiest voor een groot systeem met veel panelen van een verhoogd vermogen. Ook kleine zonnesystemen blijken zeer winstgevend te zijn.
  • Online een specialist uitzoeken: Online vind je meestal grote, erkende zonnepaneelspecialisten die landelijk gevestigd zijn en dus voldoende budget hebben om te investeren in grote marketingcampagnes. Zoek liever een lokale specialist zodat je veel minder hoeft te betalen.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden je de mogelijkheid tot hoge maandelijkse besparingen, jaarlijkse opbrengsten en onafhankelijkheid van een energieleverancier omdat je nu zelf op milieuvriendelijke wijze je eigen duurzame energie kunt opwekken zonder dat je daar energiebelasting over hoeft te betalen. Daarnaast kan je stroom die je niet gebruikt terugleveren aan het energienet en een kleine vergoeding voor terugkrijgen. Daarnaast gaat je huis in waarde omhoog door de verbeterede energielabel.

Besparen op zonnepanelen

Om te besparen op de initiële investeringskosten is het essentieel om eerst offertes te vergelijken met elkaar en een lokale specialist op te zoeken om minder te betalen aan reiskosten. Stap in een collectief of vorm er zelf eentje. Daarnaast kan je de specialist om een korting vragen als je de panelen samen met de buren koopt. Beschik je zelf over de nodige ervaring? Dan kan je besparen op de installatiekosten door zelf de panelen te monteren. Tenslotte kan je nog besparen door een subsidie aan te vragen of via de btw-regeling.

Ook in Baarle-Nassau zijn zonnepanelen populair geworden vanwege de vele voordelen die een zonnesysteem te bieden heeft. Het is wel belangrijk om eerst een aantal offertes uit de omgeving op te vragen zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en de specialist met de beste prijs kunt selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!