Zonnepanelen Axel

Zonnepanelen AxelZonnepanelen in Axel doen het uitstekend, de inwoners zijn zeer tevreden over de vele voordelen waar ze van profiteren dankzij de panelen op hun dak. Denk aan de besparingen, de opbrengsten en de onafhankelijkheid die zonnepanelen met zich meebrengen. Maar wat zijn de belangrijke zaken waar je echt zorg voor moet dragen wanneer je overweegt om zonnepanelen in Axel te gaan kopen? Lees hieronder verder zodat je op de hoogte blijft van alle essentiële details.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Wat zijn de kosten?

Bij het bepalen van de totale kosten voor zonnepanelen is het belangrijk om na te gaan wat de capaciteit van het systeem moet zijn. Hierbij dien je te denken aan het soort zonnepaneel, het aantal panelen en het vermogen van de panelen. Hieronder tref je een tabel met de indicatieve bedragen voor zonnepanelen in Axel. Elk paneel heeft hierbij een vermogen van 275 Wp en de kosten zijn inclusief de installatie maar zonder de btw.

Panelen Capaciteit Totale kosten
6 1.650 Wp 2.975
8 2.200 Wp 3.644
10 2.750 Wp 4.267
12 3.300 Wp 4.938
14 3.850 Wp 5.530
16 4.400 Wp 6.152

Het belang van een lokale specialist

Lokale specialisten inhuren heeft een aantal voordelen, waaronder de voordeligheid. Je bent veel goedkoper uit met een lokale specialist vanwege de lage kilometerkosten. Daarnaast zijn de wachttijden minder lang bij een lokale specialist dus de panelen zitten ook sneller op je dak. Lokale specialisten weten je verder beter te informeren over subsidiemogelijkheden en vergunningseisen van de gemeente en kunnen helpen met de aanvragen. Tenslotte weten specialisten die in Axel gevestigd zijn precies hoe zonnepanelen in de regio werken.

Subsidies zonnepanelen in Axel

De Nederlandse overheid stimuleert haar inwoners om zoveel mogelijk te investeren in verduurzaming van het huis, waaronder ook de aanschaf en de installatie van een zonnesysteem. Zonnepanelen kunnen namelijk vrij duur zijn, waardoor de overheid de kosten graag wil helpen verlagen om de begininvestering wat aantrekkelijker te maken. Check op de site van de gemeente Axel om meer te weten over de mogelijkheden die je hebt bij het Regionaal Energieloket als het gaat om subsidies voor zonnepanelen in Axel.

De btw-regeling

Zodra de zonnepanelen op je dak stroom terug leveren aan het energienet word je gezien als ondernemer voor de btw door de Belastingdienst, waardoor je het recht hebt om de 21% betaalde btw over de zonnepanelen terug te vragen. Het gaat hierbij om het belangrijkste aftrekvoordeel voor zonnepanelen in Nederland aangezien je als het ware profiteert van een korting van 21%.

Hoe snel zijn zonnepanelen in Axel terugverdiend?

Je bent natuurlijk benieuwd in hoeverre de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Axel wel de moeite waar is. Dit is eenvoudig te bepalen door te kijken naar de terugverdientijd, welke aangeeft hoe lang je nodig hebt om je begininvestering geheel terug te verdienen. Nadat de terugverdientijd is verstreken kan je de jaarlijkse besparingen direct in je eigen zak stoppen. Zonnepanelen zijn in dit gebied binnen een jaar of 6 of 8 terugverdiend.

Welke zaken kunnen verkeerd gaan?

Er zijn een paar zaken die snel mis kunnen gaan, waarbij het dan ook belangrijk is als je rekening kunt houden met deze zaken:

  • De installatie levert niet voldoende op. Dit kan gebeuren wanneer er geen schouw wordt gemaakt van de schaduwval of wanneer je defecte of oude panelen koopt. De panelen kunnen ook onvoldoende voor je huishouden opleveren als je geen rekening houdt met je exact energieverbruik bij het kopen van een systeem. Zo kan je een systeem kopen dat afgestemd is op je verbruik waardoor het systeem nooit te weinig op zou moeten leveren.
  • Je gaat voor de allergoedkoopste panelen. Dit kan wel een aantrekkelijke koop lijken, maar hou rekening dat goedkope panelen vaak verouderd zijn en dus veel minder opleveren. Vergeet dus niet om ook te kijken naar de kwaliteit van de panelen en niet alleen naar de prijs.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check de onderstaande zaken eerst voordat je definitief in zee gaat met een zonnepanelenspecialist. Je wilt immers dat je goed bent voorbereid op de aanschaf van zonnepanelen in Axel.

  • Check of de specialist een schouw laat uitvoeren. Dit is namelijk belangrijk als je rekening wilt houden met de schaduwval. Schaduwplekken op de panelen doen het rendement verlagen.
  • Check de vestigingslocatie van de specialist. Ga bij voorkeur voor een lokale specialist om hoge kilometerkosten en lange wachttijden te vermijden. Zo ben je goedkoper uit en zijn de zonnepanelen eerder geïnstalleerd.

Wees goed geïnformeerd voordat je definitief besluit om te investeren in zonnepanelen. Zo is één van de beste manieren om zonnepanelen te kopen om eerst offertes van meerdere zonnepaneelspecialisten naast elkaar te leggen om een vergelijking te maken op basis van de kosten en de kwaliteit. Dit maakt het mogelijk om een keuze te maken die verantwoord is en past binnen je budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!