Zonnepanelen Asten

Zonnepanelen AstenDe voordelen van zonnepanelen in Asten is inmiddels wel duidelijk. Dat is direct zichtbaar als je door de straten van Asten rijdt, waarbij je zonnepanelen op daken van verschillende huizen en bedrijven kunt waarnemen. Ga je binnenkort zonnepanelen in Asten aanschaffen en installeren? Ga dan hieronder verder met lezen om alles te weten over het onderwerp.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waaruit bestaat de zonnepanelenprijs?

Zonnepanelen kopen is een slim idee, maar een systeem is wel kostbaar. Naast de hoge prijs dien je nog 21% btw te betalen. De onderdelen die samen de zonnepanelenprijs vormen zijn:

 • De materiaalkosten 70%
 • De arbeidskosten 20%
 • De apparatuurskosten 5%
 • De voorrijkosten 5%

Kosten van zonnepanelen in Asten

Het hoge prijskaartje dat er aan een set zonepanelen hangt is voornamelijk te danken aan de soort, de grootte en de capaciteit van het zonnepanelensysteem. Hoe potenter het systeem, des te meer je gaat betalen. De kosten van zonnepanelen in Asten worden hieronder uitgelicht. Het gaat om de gemiddelde kosten, waarbij je kunt nagaan wat het totale vermogen is, hoeveel zonnepanelen je per huishouden nodig hebt en hoeveel de jaarlijkse besparing ongeveer is.

Panelen Vermogen Huishouden Totale kosten Besparing per jaar
8 2.000 Wp 1-2 2.550 – 3.450 350 – 500
12 3.000 Wp 2-3 3.450 – 4.200 525 – 575
16 4.000 Wp 3-4 4.400 – 5.450 675 – 725
20 5.000 Wp 4-5 5.200 – 6.300 925 – 950
28 7.000 Wp 5-6 7.300 – 8.600 1.250 – 1.350

Een specialist inschakelen: waarom liever lokaal?

Huur altijd liever een lokale specialist in. Er zijn verschillende redenen hiervoor te benoemen, waaronder de besparing op de voorrijkosten. Je betaalt veel minder aan voorrijkosten omdat een lokale specialist niet ver hoeft te rijden. Daarnaast kan je het aanvragen van een vergunning het beste aan een lokale specialist overlaten en weet een specialist die in Asten zelf gevestigd is alles over de werking van zonnepanelen op de daken in dit gebied.

Subsidies zonnepanelen in Asten

De gemeente Asten subsidieert verschillende activiteiten, waaronder de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen op het dak om de woning te verduurzamen. Daarnaast kan je er terecht voor het verkrijgen van professioneel advies van een onafhankelijke energieadviseur en kan je meedoen met het lokaal zonnepanelenproject waarbij je op goedkope wijze de panelen kunt aanschaffen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent subsidies en collectieven? Hou dan de website van de gemeente Asten regelmatig in de gaten voor updates.

De btw-regeling

Aangezien zonnepanelen milieuvriendelijk zijn, wordt de aanschaf en installatie aangemoedigd door de Nederlandse overheid, waardoor je al jarenlang de btw terug kunt vragen. Dit geld voor de 21% btw over zowel de aanschafkosten als de installatiekosten. Wil je de btw terugvragen? Doe dit dan op tijd en zorg ervoor dat je jezelf eerst registreert als ondernemer voor de btw.

Wat zijn de voordelen?

Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning aanzienlijk dankzij het verbeterd energielabel, waardoor je zonnepanelen als een slimme investering kunt zien. Daarnaast betaal je minder aan energiekosten en kan je de hoge jaarlijkse besparingen in je eigen broekzak doen. Je bent onafhankelijk van de energieleverancier omdat je zelf je eigen groene stroom opwekt, en dit zonder schade aan te brengen aan het milieu. Tenslotte kan je dankzij de lange levensduur van zonnepanelen jarenlang genieten van deze voordelen.

De terugverdientijd

Omdat de zonnepanelenprijs vrij laag ligt en er interessante subsidies beschikbaar zijn, kan je ervan uitgaan dat zonnepanelen in Asten vrij snel terug zijn verdiend. Een gemiddeld zonnepanelensysteem in dit gebied heeft een terugverdientijd die ligt tussen de 5 en 10 jaar. Met een subsidie wordt de terugverdientijd met 2 tot 4 jaar verkort.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Iedereen die van plan is om zonnepanelen te gaan kopen en installeren, dient een aantal stappen door te lopen om verzekerd te zijn dat alles goed loopt. De juiste manier om zonnepanelen in Asten te kopen is:

 1. Bepaal eerst wat voor systeem je wilt kopen aan de hand van je exact energieverbruik.
 2. Ga langs de gemeente en vraag wat de eisen omtrent vergunningen zijn.
 3. Check meteen of er subsidiemogelijkheden zijn.
 4. Zoek een aantal specialisten uit in de omgeving en vraag offertes op.
 5. Zet de offertes naast elkaar en maak een vergelijking.
 6. Kies de specialist uit die je het meest aanspreekt en ga akkoord.
 7. Laat de zonnepanelen installeren.
 8. Vraag de 21% btw terug bij de Belastingdienst na de installatie.

Als je nu overtuigd bent van de voordelen van zonnepanelen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een goede zonnepanelenspecialist. Het is altijd verstandig om eerst te beginnen met een vergelijking van de ontvangen offertes zodat je kunt nagaan wat de huidige prijzen zijn en rekening kunt houden met mogelijke aanbiedingen. Op deze manier maak je het meeste kans op een besparing op je zonnepanelenaanschaf.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!