Zonnepanelen Arnemuiden

Zonnepanelen ArnemuidenJe moet flink wat geld opzij leggen als je zonnepanelen in Arnemuiden wilt aanschaffen. Een gemiddeld zonnesysteem begint bij €4.000 voor een huishouden van 1 persoon met 8 zonnepanelen, maar dit bedrag loopt al flink op naarmate het huishouden ook groter is. Wil je meer weten over zonnepanelen in de gemeente Arnemuiden? Hieronder tref je alle zaken die belangrijk zijn omtrent de aanschaf en installatie.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Arnemuiden

Bij de bepaling van de kosten van zonnepanelen in Arnemuiden dien je te kijken naar het aantal zonnepanelen per huishouden, het soort en het vermogen per paneel. Daarnaast moet je ook nagaan wat de kosten van het installeren van de panelen zijn, aangezien elke zonnepaneelspecialist een ander tarief hanteert. Daar bovenop ga je nog btw en eventuele kilometerkosten moeten betalen. De kilometerkosten bedragen gemiddeld €0,50 tot €1,- per kilometer en lopen flink op naarmate de afstand ook langer is. De gemiddelde kosten die we kunnen onderscheiden als je zonnepanelen aan wilt schaffen in Arnemuiden zijn als volgt:

Personen Zonnepanelen Kosten Jaarlijkse besparing
1 11 5.200 530
2 16 7.500 780
4 22 10.000 1.050
6 26 12.000 1.250

Het belang van een lokale specialist

Je zal vast en zeker moeten kiezen tussen een landelijke en een lokale zonnepanelenspecialisten om je zonnepanelen in Arnemuiden te installeren. Kies dan waar mogelijk altijd voor het inschakelen van een lokale specialist vanwege de onderstaande redenen:

  • Ze zijn niet alleen goedkoper maar kunnen er sneller bij zijn.
  • Ze weten veel over zonnepanelen in de regio en kunnen daar advies over geven.
  • Ze zijn bekend met de eisen van de gemeente en kunnen helpen met het aanvragen van een vergunning of een subsidie.
  • Ze hebben regionale contacten die altijd klaarstaan voor ze.

Subsidies zonnepanelen in Arnemuiden

In de gemeente Arnemuiden kan je zonnepanelen tegen vrij aantrekkelijke prijzen kopen, maar dan nog start een klein systeem bij minstens €4.000 als je goede zonnepanelen wilt. Dit is nogal wat, dus heeft de overheid bepaalde regelingen in het leven geroepen om de begininvestering te verlagen voor inwoners die investeren in duurzame maatregelen. Het gemeentehuis houd je op de hoogte van de allerlaatste nieuws en ontwikkelingen omtrent de lokale subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Arnemuiden.

De btw-regeling

Naast bepaalde subsidieregelingen vanuit de overheid heb je nog de kans om de volledige 21% btw die je hebt betaald over je zonnepanelen weer terig te vragen bij de Belastingdienst. Dit is mogelijk omdat je met zonnepanelen extra energie terug levert aan het energienet waardoor je in de ogen van de Belastingdienst wordt gezien als een ondernemer. Je kunt er dus vanuit gaan dat je door gebruik te maken van de btw-aftrekregeling kunt profiteren van een korting van 21% op de kosten.

De voordelen

Je zult het vast al weten, maar zonnepanelen in Arnemuiden leveren meer op dan je denkt. Naast de hoge opbrengsten kan je jarenlang op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom opwekken zonder dat je een energieleverancier nodig hebt. Maar er zijn meer voordelen, waaronder de waarde die wordt toegevoegd aan je woning en het verbeterd energielabel. Verder verdienen zonnepanelen zichzelf terug, betaal je geen energietaks en hoef je amper te denken aan onderhoud.

Zijn zonnepanelen in Arnemuiden snel terugverdiend?

Deze vraag zal je als inwoner van de gemeente Arnemuiden wel vaker gehoord hebben, en dat is niet vreemd. Zonnepanelen in Arnemuiden doen het namelijk heel goed, vooral als je een potent systeem gaat kopen en gebruik maakt van een subsidieregeling of de btw-aftrekregeling. Dan gaat de terugverdientijd flink omlaag, waardoor je kunt rekenen op een gemiddelde terugverdienperiode van 5 tot 9 jaar.

Check deze belangrijke zaken voor zonnepanelen

Men onderschat de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen vaak, zonder rekening te houden met de zaken die van groot belang zijn. Het gaat om zaken zoals:

  • Check wat de geschatte reistijd gaat zijn van de specialist om naar je huis toe te komen voor de installatie. Hoe verder de specialist van je gelegen is, des te meer je gaat moeten betalen aan kilometerkosten. Wil je liever minder betalen? Bespaar dan op deze kosten door een plaatselijke specialist in te schakelen.
  • Bepaal wie de zonnepanelen gaat aanleggen. Als je zelf de juiste mate van ervaring hebt en beschikt over de geschikte apparatuur, dan kan je zelf aan de slag gaan. Wil je liever verzekerd zijn van een optimale installatie en je garantie niet weggeven? Kies dan voor een erkende zonnepanelenspecialist.

Al ben je inmiddels wel overtuigd van de voordelen van een zonnepanelensysteem op je dak, je bent er nog lang niet. Nu moet je nog op zoek gaan naar een goede en voordelige zonnepanelenspecialist in de omgeving. Deze vind je alleen door eerst meerdere offertes met elkaar te vergelijken zodat je eentje kunt kiezen die past bij je wensen, voorkeuren en budget.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!