Zonnepanelen Arcen

Zonnepanelen AbcoudeSta je op het punt om zonnepanelen in Arcen aan te schaffen? Dan is het belangrijk om eerst precies te weten wat de zaken zijn waar je rekening mee moet houden, aangezien je jarenlang moet gaan genieten van je zonnepanelen en je flink wat geld moet gaat betalen voor deze slimme aanschaf. Door hieronder door te gaan met lezen kom je alles te weten over zonnepanelen in Arcen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Arcen

Je kunt je vast wel voorstellen dat zonnepanelen in Arcen niet echt goedkoop zijn. Je hebt minstens een paar duizend euro nodig om een klein systeem aan te schaffen. Een gemiddeld gezin heeft minstens 20 zonnepanelen nodig, waarbij je moet denken aan een gemiddelde begininvestering van minstens €10.000 als je voor goede zonnepanelen kiest. Hieronder vind je een overzichtelijk kostenplaatje van zonnepanelen in Arcen, waarbij je kunt checken hoeveel zonnepanelen je per huishoudgrootte nodig hebt en hoeveel je jaarlijks kunt besparen.

Huishoudgrootte Zonnepanelen Aanschafkosten Besparing
1 9 4.500 – €5.000 781
2 14 7.000 – €8.000 1.225
3 19 9.500 – €10.300 1.655
4 22 11.000 – €11.700 1.925
5 25 12.500 – €13.750 2.200

Huur een lokale specialist in

Specialisten die in Arcen zelf gevestigd zijn kunnen je veel meer voordelen opleveren in vergelijking tot landelijke specialisten die van ver moeten komen. Als de specialist helemaal aan de andere kant van Nederland gevestigd is dan moet je lang wachten voor je afspraak plaats kan vinden. Het is dan wel zijn dat de installatiekosten zelf niet zo duur zijn, maar de kilometerkosten zorgen voor een flinke verhoging op de eindrekening van de specialist.

Subsidies zonnepanelen in Arcen

Nederland heeft als doel gezet dat we binnen een aantal jaar volledig moeten draaien op duurzame energie. Dit houdt in dat zonnepanelen tot de toekomst behoren, en als je mee wilt doen dan helpt de overheid daar een handje bij door het aanbieden van bepaalde subsidieregelingen die de aanschafprijs doen verlagen. Als je wilt weten welke subsidiemogelijkheden er zijn op het moment dat je zonnepanelen in Arcen gaat aanschaffen, check dan de website van de gemeente Arcen voor meer informatie:

De voordelen van zonnepanelen in Arcen

Zonnepanelen zijn heel snel terugverdiend en na het verstrijken van deze periode profiteer je van hoge opbrengsten die direct in je zak kunnen. Daarnaast gaat je maandelijkse energierekening omlaag terwijl je op milieuvriendelijke en duurzame wijze je eigen groene stroom opwekt zonder dat de energieleverancier in beeld moet komen. Daarnaast gaat de waarde van je woning omhoog en geniet je van een verbetering van het energielabel van je huis.

De gemiddelde terugverdientijd

In Arcen kan je uitgaan dat een gemiddeld zonnepanelensysteem binnen 7 tot 9 jaar terug is verdiend. Als je benieuwd bent hoe lang het zal duren voordat je je begininvestering hebt terugverdiend, dan is het essentieel om de volgende zaken nauwkeurig na te gaan:

  • De zonnepanelenprijs: Hoe goedkoper je de zonnepanelen hebt gekocht, des te sneller je je geld ook terugverdient.
  • De capaciteit van het systeem: Hoe meer energie het systeem op kan wekken in kortere tijd, des te sneller je de panelen ook terug kunt verdienen.
  • De subsidiemogelijkheden: Neem je een subsidie, dan kan je ook verwachten dat de terugverdientijd verkort wordt vanwege de besparing op de prijs.

Relevante keurmerken

Zonnepanelen mogen pas worden verkocht in Nederland als ze beschikken over bepaalde keurmerken. De belangrijkste keurmerken hierbij zijn het Tüv-keurmerk, waarbij de zonnepanelen door de Duitse overheid zijn getest en beoordeeld op zeer strenge voorwaarden, het Europese CE-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk waarbij je zeker weet dat de specialist gecertificeerd is en dus op professionele wijze te werk gaat met de zonnepanelen.

Bespaartips voor zonnepanelen

Als je op zoek bent naar tips om zoveel mogelijk te kunnen besparen op de hoge kosten van het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Arcen, check dan de volgende bespaartips:

  • Besparen op de aanschaf: Besparen op de aanschaf kan door te stappen in een collectief, door de panelen samen met andere geïnteresseerden te kopen om de kosten te delen, door een klein goedkoop systeem te kopen, middels de btw-aftrekregeling of door een subsidie aan te vragen.
  • Besparen op de installatie: Je kunt op de installatie besparen door zelf de zonnepanelen te installeren, door offertes met elkaar te vergelijken op basis van de prijs of door een lokale specialist in te huren voor de klus. Zo bespaar je op de hoge kilometerkosten.

Als je verwacht dat het kopen van zonnepanelen in Arcen eenvoudig is, dan ben je helemaal verkeerd. Je moet je goed voorbereiden op de aanschaf, aangezien het gaat om een flinke investering waar je minstens 25 jaar lang van gaat moeten genieten. Vraag dan ook eerst wat offertes op bij zonnepaneelspecialisten uit de omgeving zodat je vergelijkingsmateriaal hebt en op deze manier flink kunt besparen op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!