Zonnepanelen Appingedam

Zonnepanelen appingedamAls jij in Appingedam woont dan heb je vast gezien dat zonnepanelen een steeds belangrijker onderdeel uitmaken van het stadsgezicht. Het aanschaffen van zonnepanelen is bijna altijd een goed idee en alleen als je dak ongeschikt is zal je hier geen voordeel uit halen. Lees daarom hier verder over wat je specifiek in Appingedam kunt verwachten als je zonnepanelen laat installeren.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen is momenteel bijzonder laag. Dat komt doordat de vraag erg is toegenomen. De volgende tabel geeft je een idee van wat je financieel kunt verwachten. De prijzen zijn all-in, dus installatie, btw en materialen zijn inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een regionale specialist inhuren?

Als jij zonnepanelen gaat kopen en je woont in Appingedam, dan kun je kiezen tussen een regionale- en een landelijke specialist. In veel gevallen is het beter om een regionale specialist te kiezen en wel om de volgende redenen:

  • Een bedrijf uit Appingedam weet exact wat de regionale opbrengsten zijn en kan je duidelijk vertellen welk rendement je met jouw panelen kunt verwachten.

  • Ze weten ook welke subsidies je gemeente momenteel aanbiedt of welke andere acties er worden georganiseerd.

  • Ook nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd is je specialist altijd dichtbij voor reparaties, vragen of onderhoud.

Steun en subsidie in Appingedam

De gemeente Appingedam steunt inwoners die investeren in zonnepanelen op verschillende manieren. Allereerst is er de subsidie Maatwerkadvies Energiebesparing. Deze kun je aanvragen als je een adviesbureau inschakelt om je woning beoordelen en een rapport aan te vragen over energiebesparing en –opwekking. Bij aardbevingsschade is er de Waardevermeerderingsregeling. Verder is er het Energieloket Appingedam. Dit is een verzamelplaats met informatie over alles wat met energiebesparing te maken heeft. Je kunt er terecht voor onafhankelijk advies, het laatste nieuws, voor informatie over subsidies en andere energiebesparende maatregelen en voor een lijst met vakspecialisten in de regio Appingedam.

De btw terugvragen

Iedereen die zonnepanelen aanschaft profiteert van een belangrijke landelijke regeling. Dit is dus los van wat de gemeente Appingedam en de provincie Groningen voor haar inwoners organiseert. Je mag alle btw terugvragen via de Belastingdienst en dat doe je door het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ bij hen in te vullen en op te sturen. Je krijgt dan een mooi bedrag terug waardoor de terugverdientijd ook veel korter wordt.

Garantieregelingen voor zonnepanelen

Je krijgt voor je zonnepanelen standaard drie garantieregelingen.

  • De productgarantie krijg je van de fabrikant van de zonnepanelen. Deze ligt meestal tussen 15 en 30 jaar.

  • De fabrikant garandeert de opbrengsten van de zonnepanelen in de vermogensgarantie. Gemiddeld zou er na 25 jaar nog 80% vermogen over moeten blijven.

  • De installateur van de zonnepanelen biedt je een installatiegarantie aan. Dit is de garantie over de uitgevoerde installatiewerkzaamheden en is gemiddeld 5 jaar lang.

Valkuilen bij aankoop zonnepanelen

Besluit je zonnepanelen te kopen, dan zijn een aantal aandachtspunten belangrijk. Kies altijd voor kwalitatieve zonnepanelen van een A-merk. Je herkent deze door de goede garantieregelingen van de fabrikant. Ga op zoek naar keurmerken zoals Zonnekeur en TÜV. Als je voor een tier-1 fabrikant kiest zit je eigenlijk altijd goed. Laat de installateur je dak inspecteren en dan niet op afstand. Maak een vergelijking van verschillende installateurs voordat je een keuze maakt.

De terugverdientijd

De prijzen voor zonnepanelen zijn laag en de panelen die nu gemaakt worden zijn van een zeer hoge kwaliteit. Dat betekent dat de terugverdientijd voor zonnepanelen in de meest gevallen rond de 10 jaar ligt. Is je dak minder geschikt, dan zal dit wat langer zijn en is je dak erg geschikt dan kun je je zonnepanelen zelfs binnen 7 jaar al terug hebben verdiend. De levensduur van je panelen is 25 tot 30 jaar. Met een terugverdientijd van 10 jaar zijn de opbrengsten dus 15 tot 20 jaar pure winst.

Besparen op de aankoop

Hoe lager de prijs voor je zonnepanelen, hoe korter je terugverdientijd. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je de kwaliteit in de gaten houdt. Besparen op de aankoop kan op verschillende manieren.

  • Doe mee aan een zonnecollectief in je regio.

  • Kies voor regionale specialisten uit Appingedam. Zij brengen geen voorrijkosten in rekening, en dat is ook handig als je ze later nog een keer nodig hebt.

Specialisten vergelijken in Appingedam

De manier waarop je de beste besparingen maakt zonder in te leveren op kwaliteit is door specialisten te vergelijken in Appingedam en omgeving. Wij helpen je aan vrijblijvende offertes waarmee je ongetwijfeld een geschikte regionale kandidaat aanwijst.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!