Zonnepanelen Annen

Zonnepanelen AnnenMen stelt de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Annen steeds uit, maar het is belangrijk om te weten dat de tijd juist nu rijp is. Het kopen van zonnepanelen is nu een slimme beslissing, de zonnepanelenprijs is flink verlaagd en er zijn nog bepaalde financiële regelingen die de kosten van zonnepanelen nog meer omlaag doen gaan. Ga door met lezen hieronder als je meer wilt weten over de mogelijkheden van zonnepanelen in deze gemeente.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen in Annen is uit een aantal componenten opgebouwd, waarbij je makkelijker kunt besparen als je op de hoogte bent van wat deze componenten zijn. Het gaat hierbij om de materialen, bestaande uit de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling. Ook moet je rekening houden met de installatiekosten voor het inhuren van een specialist, de kosten voor speciaal installatieapparatuur en de kilometerkosten om naar je woning toe te rijden. Op al deze kosten betaal je in Nederland vervolgens nog eens 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Annen

Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het cruciaal om te kunnen weten wat de geschatte uitgaven zullen zijn. Een schatting van de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Annen tref je in de tabel hieronder. Het gaat om de aanschafkosten per zonnepaneel, afhankelijk van welke paneelsoort je selecteert. Op deze manier kan je eenvoudig nagaan wat je gaat betalen voor een systeem bestaande uit 10, 18 of 24 zonnepanelen.

Paneelsoort

Aanschafkosten

10 panelen

18 panelen

24 panelen

Dunne film

€200 per paneel

€2.000

€3.600

€4.800

Polykristallijn

€320 per paneel

€3.200

€5.760

€7.680

Monokristallijn

€370 per paneel

€2.700

€6.660

€8.880

Het belang van lokale zonnepanelenspecialisten

Zonnepanelen kunnen al duur zijn, huur dan ook liever een lokale specialist in als je op de hoge kilometerkosten wilt besparen. De kilometerkosten bedragen €0,50 tot €1,- per kilometer die de specialist moet rijden om naar je toe te komen. Daarnaast is het voor de lokale specialist makkelijker om direct naar je toe te komen voor de installatie of voor het oplossen van een storing, omdat de afstand veel korter is vergeleken met landelijke specialisten.

Subsidies zonnepanelen in Annen

Het investeren in de verduurzaming van je woning middels zonnepanelen wordt ook in de gemeente Annen aangemoedigd door de overheid. Dit houdt in dat je van tijd tot tijd kans maakt op een subsidie en dat je het recht hebt om de btw terug te vorderen. Controleer welke subsidies er momenteel ter beschikking zijn gesteld zodat je een deel van de zonnepanelenkosten terug kunt krijgen.

De btw-aftrekregeling

Zonnepanelen zijn duur en lokale subsidiemogelijkheden zijn er helaas sinds 2013 niet meer, maar als je gebruik maakt van de btw-aftrekregeling kan je op de begininvestering besparen met 21%. Om hier gebruik van te maken moet je de volgende stappen doorlopen:

  1. Jezelf als ondernemer registreren voor de btw. Dit kan eenvoudig op de website van de Belastingdienst via het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’.

  2. Wacht op de goedkeuring van je aanmelding.

  3. Dien het aangiftebiljet in en wacht totdat de Belastingdienst de aangifte goedkeurt.

  4. Geef je rekening nummer op zodat het geld kan worden gestort.

De terugverdientijd

Zonnepanelen zijn vrij snel terugverdiend, aangezien energiebesparende maatregelen zichzelf terugverdienen binnen een aantal jaar. Hoe snel de investering terug is verdiend, dat is geheel afhankelijk van de prijs die je hebt betaald voor de aanschaf en de installatie, het aantal zonnepanelen en het vermogen van het systeem om stroom op te kunnen wekken en de financiële regelingen waar je gebruik van maakt om de kosten te verlagen.

Check dit eerst voordat je zonnepanelen in Annen koopt

Check welke meter je hebt voordat je de zonnepanelen koopt, aangezien je op de hoogte moet zijn van de nieuwe regels. Per 2023 mag je geen analoge meter meer gebruiken met zonnepanelen, maar ben je verplicht om een slimme meter aan te schaffen. Een slimme meter kan je energieverbruik en het terug leveren van stroom nauwkeurig bijhouden.

Bespaartips

Je hebt vast al vaker gehoord dat zonnepanelen niet bepaald goedkoop zijn, maar omdat deze aanschaf zeker de moeite waard is tref je hieronder wat handige bespaartips om de kosten toch wat te verlagen:

  • Koop de zonnepanelen collectief in om groepskortingen te krijgen of kijk welke subsidiemogelijkheden er zijn in Annen.

  • Vraag de 21% btw terug of installeer de zonnepanelen zelf.

  • Koop een klein zonnesysteem en breid later uit.

  • Vergelijk een aantal offertes van specialisten uit je omgeving.

Je kunt vandaag nog starten met besparen op de maandelijkse energiefactuur door zonnepanelen in Annen te kopen. Je profiteert hierbij ook van de jaarlijkse hoge opbrengsten die direct in je portemonnee kunnen. Check wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen in je omgeving door eerst bij zonnepaneelspecialisten offertes op te vragen zodat je ze met elkaar kunt vergelijken voor een mooie besparing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!