Zonnepanelen Amstelveen

Zonnepanelen AmstelveenWonen in Amstelveen is kostbaar. Het is dan ook goed om te weten dat de zon voor iedereen schijnt en dat je de zon kan gebruiken om energie op te wekken. Wanneer jij wil overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen is het een goed idee om eerst goed informatie op te vragen. Dat doe je via onderstaand stukje. We informeren je graag over mogelijkheden voor subsidie en de laagste prijzen.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Amstelveen? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Amstelveen.

Hoe de prijs is samengesteld

Zonnepanelen zijn een redelijk kostbare investering. We keken voor jou naar de opbouw van de prijs. Het materiaal. Dit is hetgeen waar het om draait. De zonnepanelen en het bevestigingsmateriaal. Een goede omvormer hoort er bij. Het arbeidsloon. Je laat je zonnepanelen uiteraard monteren door een gecertificeerde monteur. Het materieel. Dit zijn de bouwsteiger, de hoge ladder of eventueel de lift die worden gebruikt om de zonnepanelen op je dak te krijgen. De BTW. Dit is een post die je later weer kan terugvorderen. De kilometerkosten. Dit zijn de kosten voor de verreden afstand naar jouw huis.

De kosten van zonnepanelen in Amstelveen

We deden navraag naar de kosten van zonnepanelen in Amstelveen; men stuurde ons de volgende offertes toe:

Wat is het materiaal waar de zonnepanelen van gemaakt zijn Wat is de capaciteit en de terugverdientijd Wat is de prijs per zonnepaneel, kale prijs
Traditioneel: glas Tot 220 Wp, 7 a 8 jaar terugverdientijd Tussen 315 en 375 euro
Moderner: polykristallijn Tot 275 Wp; 9 a 10 jaar terugverdientijd Tussen 415 en 495 euro
Modernste: monokristallijn Tot 400 Wp: 11 a 12 jaar terugverdientijd Tussen 525 en 625 euro

 

Waarom een specialist in Amstelveen inhuren

Zonnepanelen koop je het beste bij een plaatselijke leverancier:
Een plaatselijke specialist kent de vergunningen. De gemeente kan regels hebben voor zonnepanelen op jouw dak.
De plaatselijke specialist kent de vergoedingen. Het kan zijn dat je voor subsidie in aanmerking komt: de plaatselijke specialist is hiervan op de hoogte.

Steun of subsidie in Amstelveen

De gemeente Amstelveen werkt met groepsprojecten waaraan je kan deelnemen om voordeliger zonnepanelen te kopen.

De BTW die je terugkrijgt

Over de zonnepanelen die je koopt betaal je in eerste instantie BTW. Door je te registreren als ondernemer vorder je deze terug. Dat doe je via onderstaand stappenplan:

Ga naar deze link en registreer je als ondernemer voor zonnepanelen.

  • Je ontvangt een bevestiging
  • Je vordert als ondernemer de BTW terug.

Welke keurmerken zijn belangrijk

Keurmerken zijn er genoeg; de onderstaande zijn het belangrijkste:
CE. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt. Tüv. Dit is een Duits keurmerk. Zij beoordelen volgens de strengste eisen. Zonnekeur. Dit is een keurmerk voor degene die de panelen plaatst. Je hebt te maken met een gecertificeerd monteur.

Een specialist inhuren: pas op met deze valkuilen

Bij het inhuren van een specialist kan een en ander misgaan. Denk aan deze zaken:
Kies geen specialist aan de andere kant van het land. De prijzen van zonnepanelen mogen lager zijn; je betaalt veel meer aan de kilometervergoeding. Kies een lokaal bedrijf. Laat je dak altijd vooraf keuren. Daarbij wordt gekeken naar de schaduwval door bijvoorbeeld een gemetselde schoorsteen of een dakkapel. Zo heb je optimaal rendement.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meerdere voordelen: denk bijvoorbeeld hieraan.
Een hogere opbrengst is salderen. Maken jouw zonnepanelen meer dan je verbruikt dan kan je salderen. Je krijgt dan per kWh 22 eurocent terug van het energiebedrijf.
Je betaalt geen energiebelasting. De meeste kosten maak je bij stroomverbruik door de belasting. Dit komt te vervallen wanneer je met zonnepanelen werkt. Je bent veel goedkoper uit. Terugverdienen. Jouw investering verdien je door de jaren heen weer terug. De duur daarvan hangt af van de kosten van je zonnepanelen en het  rendement.

Check deze punten:

  • Laat een schouw uitvoeren. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheid voor zonnepanelen en schaduwval.
  • Laat jouw verbruik in kaart brengen. De opbrengst van je zonnepanelen wordt erop afgestemd.
  • Vorder de BTW terug.

Besparen op zonnepanelen doe je zo:

Sluit je aan bij een collectief. Je kan zo groter inkopen waardoor je minder betaalt. Kies een wat hoger rendement. Zo vorder je jaarlijks wat geld terug. Vraag offertes op.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen

Vakmannen vergelijken doe je door offertes op te vragen. Die vergelijk je met elkaar. Je checkt ze op de volgende punten: Een gespecificeerde offerte. Prijzen inclusief BTW .Vergelijk ook de kilometerkosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!