Zonnepanelen Amerongen

Zonnepanelen AmerongenOverweeg je om binnenkort de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Amerongen aan te gaan? Dan maak je een verstandig besluit, aangezien je goed bent voorbereid op een duurzame toekomst waarbij heel Nederland op milieuvriendelijke wijze enkel groene stroom en gas moet gaan gebruiken. Zonnepanelen passen daar dus ideaal bij, maar lees eerst de onderstaande tekst goed door voordat je zonnepanelen in Amerongen koopt aangezien je wel goed voorbereid wilt zijn op de aanschaf en de installatie.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van zonnepanelen in Amerongen

Om te bepalen hoeveel je voor een zonnepanelensysteem moet gaan neerleggen, dien je eerst een calculatie te maken van het aantal zonnepanelen, de paneelsoort en het vermogen. Check het overzicht hieronder voor de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Amerongen gebaseerd op hoeveel panelen je per huishoudgrootte nodig hebt.

Huishoudgrootte Panelen Vermogen Kosten Terugverdientijd
1 8 2.800 Wp 3.320 7
2 12 4.200 Wp 4.980 8
3 16 5.600 Wp 6.640 8-9
4 20 7.000 Wp 8.300 9
5 26 9.100 Wp 10.790 9-10

Huur een lokale specialist in

Als je zonnepanelen in Amerongen hebt gekocht en je nu op zoek bent naar een zonnepanelenspecialist, huur dan liever een lokale specialist in die in Amerongen zelf is gevestigd. Het verschil tussen een landelijke en een lokale specialist zit voornamelijk in de:

  • Kosten: Lokale specialisten zijn goedkoper qua kilometerkosten.
  • Afstand: De afstand is veel korter dus ze zijn er sneller bij.
  • Ervaring: Lokale specialisten hebben meer regionale ervaring.
  • Contacten: Het netwerk aan contacten is meestal erg uitgebreid.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Amerongen is van mening dat we allemaal zo snel mogelijk over moeten gaan tot het nemen van duurzame maatregelen in en rondom ons huis. Dit is dan ook de reden waarom we allemaal worden gestimuleerd middels aantrekkelijke subsidieregelingen die je vaak enkel op lokaal niveau kunt aanvragen. Met een subsidie kan je honderden en soms wel duizenden euro’s van de initiële investering aftrekken.

De btw-aftrekregeling

21% van de investering kan je eenvoudig middels de btw-aftrekregeling van de kosten afhalen. Dit is enkel mogelijk als je jezelf eerst als ondernemer aan gaat melden op de website van de Belastingdienst. Als zonnepaneleneigenaar word je als ondernemer gezien in ogen van de Belastingdienst en ben je dus belastingplichtige. Men beschouwt de btw-aftrekregeling als de beste manier om het meest te besparen op de zonnepanelenkosten.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

Om na te gaan of de zonnepanelen en de specialist die je gaat inschakelen wel betrouwbaar zijn is het essentieel om te vragen om de aanwezige keurmerken en de garantiebepalingen. De relevante keurmerken en garanties in de zonnepanelenbranche zijn:

  • Keurmerken: Het CE-keurmerk van de Europese Unie, het Tüv-keurmerk van de Duitse regering en het Zonnekeur keurmerk voor de erkende specialisten.
  • Garanties: De fabrieksgarantie van 5 tot 10 jaar, de installatiegarantie die meestal 2 jaar is en de vermogens- of opbrengstgarantie.

De terugverdientijd

Meestal heb je een set zonnepanelen in Amerongen wel binnen een jaar of 8 terugverdiend. De terugverdientijd is afhankelijk van de prijs die je betaalt, de capaciteit van het zonnepanelensysteem en de subsidies of financiële steun die je aanneemt vanuit de overheid. Hoe korter je de terugverdientijd kunt maken, des te sneller je de zonnepanelen terug hebt verdiend en je dus ook eerder kunt profiteren van de enorme jaarlijkse opbrengsten. Na de terugverdientijd kunnen de opbrengsten direct in je eigen broekzak.

Waar moet je aan denken?

Koop de zonnepanelen niet zonder eerst een scan te laten maken van de situatie op je dak, zodat je na kunt gaan in hoeverre je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Er wordt vooral gekeken naar de totale beschikbare oppervlakte, de dak soort, de dakbedekking, mogelijke objecten die schaduw kunne vormen op de panelen en zaken die in de weg staan dienen ontruimd te worden. De specialist kan je het best adviseren over de ideale zonnepanelen voor jou specifiek dak.

Wat moet er gecheckt worden?

Check eerst of je een vergunning nodig hebt om de zonnepanelen te mogen plaatsen. Bepaalde gemeenten hebben andere voorwaarden, maar meestal is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij tenzij je woont in een monumentaal pand of een beschermd stads- of dorpsaanzicht. Je kunt de vergunning zelf eenvoudig bij de gemeente aanvragen, maar je kunt ook kiezen om de specialist alles te laten regelen aangezien deze meer weet over de technische specificaties.

Specialisten vergelijken in Amerongen

Als je zonnepanelen in Amerongen wilt gaan kopen, dan dien je ook een betrouwbare specialist aan te wijzen voor de installatie. Begin eerst met het aanvragen van verschillende offertes bij zonnepanelenspecialisten uit je omgeving en omstreken en ga vervolgens aan de slag met het maken van een goede vergelijking. Zo krijg je een beter beeld van de kosten en de kwaliteit van de verschillende specialisten en kan je een beter geïnformeerde keuze maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!