Zonnepanelen Almelo

Zonnepanelen AlmeloWoon je in Almelo dan heb je zon in overvloed. Wanneer jij de zon voor jou energie voor je wil laten opwekken doe je er goed aan om het onderstaande goed te lezen. Het helpt je om tot een weloverwogen keuze voor een goede leverancier van de beste zonnepanelen te komen.

Weet waar je voor betaalt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Almelo? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Almelo.

Zonnepanelen hebben een prijskaartje. Je doet een kostbare investering. Het prijskaartje bestaat uit de volgende zaken:Het materiaal. Daaronder versta je dan de zonnepanelen zelf maar bijvoorbeeld ook het materiaal wat voor de montage wordt gebruikt. Het materieel. Dit zijn de bouwsteigers die nodig zijn voor de plaatsing en ook het eventuele gebruik van een gehuurde ladder. De BTW. Dit is 21 procent van het netto bedrag van de zonnepanelen. Hier bestaat een regeling voor. De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor het vervoer van de leverancier naar jouw huis. Door bij een lokale ondernemer te kopen bespaar je hierop.

Hoeveel betaal je

We vroegen offertes op van zonnepanelen.

Welk Wp vermogen heeft het paneel Wat is het aantal jaren waarin je terugverdient Wat is de prijs per zonnepaneel exclusief plaatsing en exclusief omvormer
Tot 225 Wp Tot 7 jaar Tussen 325 en 395 euro
Tot 275 Wp Tot 9 jaar Tussen 415 en 495 euro
Tot 400 Wp Tot 11 jaar Tussen 515 en 595 euro

 

Waarom jij een specialist uit Almelo moet inhuren

Je kiest voor een lokale specialist om de volgende redenen:De plaatselijke specialist kent de regels. Of er een vergunning nodig is en wat voor soort zonnepanelen je mag laten plaatsen; de specialist uit Almelo weet er alles van. De plaatselijke specialist is sneller. Je bent sneller aan de beurt omdat jouw zonnepanelen gemakkelijker in te plannen zijn. Het is dan ook altijd aan te raden om naar de plaatselijke specialist te gaan. De plaatselijke specialist is goedkoper. Een plaatselijke specialist berekent minder vervoerskosten naar jouw deur. Daarom is hij een stuk goedkoper.

Wat voor steun kan je krijgen

Duurzaam je energie opwekken doe je gemakkelijk via Duurzaam Thuis. Op de vind je de informatie die je nodig hebt om zonnepanelen aan te schaffen en gelijk te besparen.

De BTW terugvorderen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het mogelijk om de BTW terug te vorderen. Dat doe je met onderstaand stappenplan. Vul het formulier in op de site van de belastingdienst. Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst dat je als ondernemer geregistreerd staat. Je meldt je aan als ondernemer waarna je de BTW kan terugvorderen.

Keurmerken bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meerder keurmerken. Dit zijn de belangrijkste. Tüv. Dit is een Duits keurmerk. Men hecht hier uitzonderlijk veel belang aan de kwaliteit van de zonnepanelen. CE. Dit is een Nederlands keurmerk. Zonnepanelen met dit keurmerk voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Zonnekeur. Een keurmerk wat aangeeft dat je met een gecertificeerde monteur of installateur te maken hebt.

Trap niet in de volgende valkuilen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen kunnen zaken mis gaan. Pas op met de volgende valkuilen: Een te laag vermogen. Zonnepanelen wil je kunnen terugverdienen. Door voor een te laag vermogen te kiezen, uit spaarzaamheid, zal je alsnog  moeten bijbetalen. Een leverancier die van ver moet komen. Een leverancier uit de andere kant van het land mag dan goedkoper zijn, het is een dure zaak. De kilometerkosten zorgen ervoor dat je meer moet betalen.

Jouw voordelen met zonnepanelen

Zonnepanelen hebben voor jou meerdere voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Terug leveren aan het stroomnet. Wekken jouw zonnepanelen meer op dan je zelf nodig hebt, dan lever je die terug aan het stroomnet. Je bespaart daarmee tot 22 eurocent per kWh energie. Deze regeling wordt in 2020 veranderd; je saldeert dan niet meer maar maakt gebruik van de terug lever subsidie. Geen energiebelasting. Over zonnestroom betaal je geen energiebelasting.

Een korte checklist bij zonnepanelen

  • Vraag offertes op van plaatselijke leveranciers. Dat doe je met de onderstaande button.
  • Maak een schouw van je dak waarbij wordt gekeken naar schaduw en de panelen die nodig zijn.
  • Vraag de BTW terug. Dat doe je binnen 6 maanden na het plaatsen van de zonnepanelen.

Bespaartips

Besparen op je zonnepanelen doe je op de volgende manier: Werk samen met een lokaal initiatief. Door gezamenlijk in te kopen bespaar je aanzienlijk doordat er in grotere hoeveelheid wordt besteld. Vraag offertes op. Dat doe je met deze button. Je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Almelo

Vraag met deze button offertes op en vergelijk de kwaliteit van vakmannen uit Almelo. Dat doe je op onderstaande punten: Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Vergelijk alleen prijzen inclusief de BTW. Vergelijk de kosten van het materiaal .Vergelijk de kilometerkosten.

Klik hier voor meer informatie over de gemeente Almelo

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!