Zonnepanelen Alblasserdam

Zonnepanelen AlblasserdamWoon je in Alblasserdam dan is het een goed idee om de zon voor je te laten werken. Er zijn genoeg mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen en daarnaast zijn er mogelijkheden voor subsidie. We hebben wat zaken voor je op een rij gezet.

 

 

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Alblasserdam? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Alblasserdam.

Waaruit bestaat de prijs

Zonnepanelen zijn kostbaar, dat is bekend. De prijs bestaat uit de volgende onderdelen: Het materiaal zelf. Dit zijn de zonnepanelen, de omvormer en het montagemateriaal. De arbeidskosten. Dit zijn onder andere het advies, de kosten van het aanvoeren van de materialen en de kosten van het plaatsen van de panelen. Het materieel. Hieronder verstaan we de bouwsteiger of ladder die wordt gebruikt bij de plaatsing. Deze zaken worden vaak gehuurd. De BTW. Dit is een post die je later weer bij de overheid mag terugvorderen.

De kosten van zonnepanelen

We vroegen prijzen op van zonnepanelen

Hoeveel Wp Terugverdientijd Prijs per zonnepaneel
Tot 225 7 jaar Tussen 345 en 385 euro
Tot 275 8 a 9 jaar Tussen 455 en 495 euro
Tot 400 10 a 11 jaar Tussen 555 en 625 euro

 

Waarom zou jij een expert uit Alblasserdam kiezen

Bij zonnepanelen is het verstandig een lokale leverancier in te huren. Dat doe je om de volgende redenen: Een lokale leverancier kent de regels van de gemeente. Hij is bekend met de eisen van de welstandscommissie en hij kent de vergunningen die eventueel nodig zijn. Een lokale leverancier is voordeliger. Hij kan sneller langskomen voor een goed advies en berekent lagere kilometerkosten.

Subsidie of steun voor zonnepanelen

De gemeente Alblasserdam doet er alles aan om jou te steunen bij de investering in zonnepanelen. Lees er meer over via deze link. Je leest hier alles over lokale initiatieven waarbij jij je kan aansluiten.

De BTW terugvragen

De BTW die jij betaalt voor de zonnepanelen mag je terugvragen bij de belastingdienst. Je registreert je in dat geval als ondernemer voor zonnepanelen. Dat doe je op de volgende manier: Ga naar deze link. Je krijgt na het invullen van het formulier een bevestiging. Registreer je als ondernemer voor zonnepanelen en krijg de BTW terug.

Keurmerken voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn kostbaar. Koop dan ook panelen die goedgekeurd zijn. Je herkent ze aan de volgende keurmerken: CE.  Dit is het belangrijkste keurmerk. De zonnepanelen zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Ze voldoen aan de hoogste standaards. Tüv. Dit keurmerk wordt in Duitsland gehanteerd. Men heeft daar de hoogste veiligheidseisen. Zonnekeur. Dit gaat over bedrijven die de panelen komen plaatsen. Dit moet uiteraard vakkundig gebeuren.

Trap niet in deze valkuilen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er flink wat mis gaan. Dit zijn de meest gemaakte fouten. Een goedkope leverancier uit een andere provincie. De prijzen per uur zijn wellicht lager, maar de reiskosten zijn hoger. Zonnepanelen die een te laag vermogen hebben. Zonnepanelen met een hoger vermogen kosten meer en je verdient ze langzamer terug. Bespaar echter niet op het vermogen. Anders moet je alsnog maandelijks bijbetalen.

De terugverdientijd

In het schema zie je de terugverdientijd. Dit houdt verband met de volgende zaken: Het vermogen van de zonnepanelen. Een paneel met een hoger vermogen kan meer energie opwekken. De prijs van het zonnepaneel. Een duurder zonnepaneel verdien je wat langzamer terug.

De Nederlandse overheid streeft ernaar dat de zonnepanelen de komende tijd goedkoper gaan worden. Daarnaast streeft men ernaar via de teruglever subsidie dat jij ook de duurdere zonnepanelen binnen een tijdsbestek van 7 jaar zal gaan terugverdienen.

Checklist

  • Kies een plaatselijke leverancier. In Alblasserdam en de Drechtsteden zitten meerdere bedrijven die jou graag helpen.
  • Laat je voorlichten over de juiste zonnepanelen voor jouw dak. Denk aan het aantal Wp maar ook aan de schaduwval op jouw dak.
  • Vraag na het plaatsen de BTW terug. Dat doe je via de eerder genoemde stappen.

Besparen

De gemeente Alblasserdam biedt mogelijkheden tot besparen: Werk samen met een bestaand project. Zo kan je goedkoper inkopen. Vraag eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Kies een lokale leverancier. Je hebt sneller een advies, weet sneller van lokale regels en je betaalt minder kilometerkosten.

Vergelijk lokale vakmannen

Dit doe je heel eenvoudig via onderstaande button. Je vergelijkt de offertes op de volgende punten: Prijzen moeten inclusief de BTW zijn weergegeven. Anders is er geen transparante prijsopbouw. Prijzen moeten all-in zijn. Dus materiaal, materieel en arbeidsloon gespecificeerd. Het goed vergelijken van deze offertes kan een voordeel opleveren oplopend tot 20 procent; het loont dus absoluut en jouw investering is gelijk lager.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!