Zonnepanelen Aalten

Zonnepanelen aaltenAalten is een gemeente tegen de Duitse grens. Juist deze locatie, in het grensgebied zorgt ervoor dat de zon er behoorlijk veel schijnt. Steeds meer huishoudens in Aalten kiezen dan ook voor zonnepanelen. Als jij met de keuze voor zonnepanelen bezig bent is het goed om onderstaande informatie kort door te lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Wat informatie over de prijs

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Het is dan ook goed om je vooraf in te lezen voor je een keuze maakt. Daarbij let je niet alleen op de prijs maar ook op het vermogen van de panelen.

Welk type zonnepanelen Wat is het maximale vermogen in Wp Wat is de vanaf prijs inclusief BTW en installatie per paneel
Amorf panelen 116 Wp 303 euro
Polykristallijn panelen 198 Wp 405 euro
Monokristallijn panelen 279 Wp 440 euro
Dubbelzijdige panelen Oplopend vanaf 269 Wp 604 euro

Waarom koop je zonnepanelen in de regio Aalten

Er komen steeds meer aanbieders van zonnepanelen op de markt. Het is echter het beste om jouw zonnepanelen te kopen bij een lokale leverancier. Dat doe je onder andere omdat jouw aanvraag dan het gemakkelijkste kan worden verwerkt. Er gaat weinig tijd overheen om je in te plannen. Daarnaast betaal je veel minder omdat er nagenoeg geen kilometerkosten in rekening worden gebracht. Aalten is daarnaast een gemeente die een redelijk strikt beleid hanteert wanneer het aankomt op monumentale woningen. Een plaatselijke leverancier weet of dit ook geldt voor jouw huis. Je bespaart dus tijd maar ook geld.

Steun bij de investering in zonnepanelen

De gemeente Aalten komt jou tegemoet met een financiering of een lening wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Daar staat wel tegenover dat men geen subsidie geeft aan jou bij de investering in zonnepanelen. Het is dan ook goed als je zonnepanelen gaat aanschaffen dat je deze subsidie bij de rijksoverheid aanvraagt. Daar gaan we nu wat verder op in.

Vraag jouw BTW terug

Bij de investering in zonnepanelen geldt dat je de betaalde BTW mag terug vorderen. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst.
    Daar zoek je het formulier ´opgaaf zonnepaneelhouders´ op. Vul het formulier in en verzend het.

  2. Wacht 10 werkdagen. Dit is de termijn die de belastingdienst hanteert om te reageren en jouw aanvraag te verwerken.

  3. Registreer jouw bankrekeningnummer bij de belastingdienst.

  4. Doorloop de stappen in de bevestigingsbrief en vorder de BTW terug die je hebt betaald.

Heb je geen zin om dit zelf bij de belastingdienst te regelen dan kan je bij een aantal leveranciers de afspraak maken dat zij dit tegen vergoeding van hun onkosten voor jou doen.

Valkuilen in de weg

Ga je zonnepanelen kopen dan kan er het een en ander mis gaan. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken. Allereerst is daar de fout dat je gaat besparen door een installatie met een te laag vermogen aan te schaffen. Dit is altijd een onverantwoorde keuze. De reden hiervan is heel eenvoudig. Jouw installatie moet genoeg energie opleveren om jouw huis van stroom te voorzien, anders blijf je aangewezen op de diensten van het energiebedrijf. Bereken eerst jouw energiebehoefte en bespaar dan pas op de panelen. Een andere veelgemaakte fout is dat er geen schouw of scan van jouw dak wordt gemaakt. Er wordt dan geen rekening gehouden met schaduwval op jouw dak waardoor de energieopbrengst flink kan tegenvallen.

Een goede garantie

bij zonnepanelen valt of staat alles bij een goede garantie. Die verkrijg je op meerdere manieren en onder meerdere noemers. We lichten ze toe.

  • De fabrieksgarantie. Dit is de garantie op de techniek in de zonnepanelen zelf. Deze zal bij een mindere kwaliteit zonnepanelen tot 10 jaar bedragen. Bij een betere kwaliteit zonnepanelen bedraagt deze 20 tot 25 jaar. Je komt niet snel voor een onaangename verrassing te staan.

  • De vermogen garantie. Zonnepanelen lopen altijd in het vermogen wat terug door de levensduur heen. Bij een levensduur van 20 jaar kan het zijn dat de panelen nog 75 procent of minder opleveren. Dit is een mindere kwaliteit. Een levensduur van 20 jaar met een vermogen van 80 a 90 procent geeft aan dat je met een goede kwaliteit te maken hebt.

  • De garantie van de installateur. Dit is een garantie die de installateur zelf geeft op zijn werk. Deze kan oplopen van 5, 10 tot 15 jaar. Een goed geïnstalleerde installatie levert zijn geld altijd op.

  • De garantie op het systeem. Dit is het geheel op jouw dak, behalve de zonnepanelen. Denk aan de installatie onderdelen maar ook aan de bevestigingsmaterialen.

Lokaal kopen en besparen

Niemand betaalt graag teveel voor zonnepanelen. Het is dan ook goed om eerst lokaal offertes op te vragen voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt op die manier een voordeel wat kan oplopen tot wel 20 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!