Onafhankelijke zonnepanelen platform met meer dan 15 jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

SunPower zonnepanelenAls we het hebben over de beste leveranciers van zonnepanelen, dan valt SunPower hier zeker onder. Samen met LG en enkele andere Tier 1 bedrijven kunnen zij jou zonnepanelen leveren waarmee je gegarandeerd een goede opbrengst kunt genereren. Daarnaast zijn deze zonnepanelen ook vanuit esthetisch oogpunt een goed idee en zal je er je dak zeker niet meer ontsieren. Veel mensen kiezen voor SunPower, ondanks de hogere prijs. Dat komt doordat deze investering op de lange termijn meer dan wordt terugbetaald. Lees hier verder over de zonnepanelen die SunPower op dit moment aanbiedt.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Over SunPower

SunPower is een Amerikaanse producent van zonnepanelen gevestigd in Silicon Valley. Ze zijn sinds 1985 actief op het gebied van zonnetechnologie en leveren naar eigen zeggen de zonne-energiesystemen met het hoogste rendement van dit moment. Ze leveren producten zowel voor particuliere- als voor commerciële projecten en hierdoor is het dan ook één van de meest gevraagde merken op de markt. De SunPower Maxeon-celtechnologie is door hen zelf ontworpen en zorgt ervoor dat de zonnepanelen van SunPower het hoogste rendement ter wereld hebben.

De kosten van SunPower zonnepanelen

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de SunPower Maxeon-, de SunPower Performance- en de SunPower flexibele zonnepanelen. De specificaties van deze drie groepen worden beneden verder toegelicht en de prijzen voor de zonnepanelen van SunPower vind je in de volgende tabel.

Soort SunPower zonnepaneel Prijs per stuk*
SunPower Maxeon 2 360 W €350 – €400
SunPower Maxeon 3 390W €400 – €450
SunPower Maxeon 3 375 W €425 – €475
SunPower Maxeon 3 400 W €450 – €500
SunPower Performance 320 W €275 – €325
SunPower flexibele zonnepanelen €200 – €300

* Dit is de prijs inclusief btw voor enkel het zonnepaneel, dus dat is nog exclusief montage, randapparatuur en bevestigingsmateriaal.

  • SunPower Maxeon panelen: er zijn vier panelen die SunPower uitbrengt onder de Maxeon lijn. Het rendement van deze panelen is zeer hoog en loopt van 360 W tot 400 W. De panelen zijn minimalistisch vormgegeven en zeer geschikt voor kleine daken die je daar optimaal mee kunt benutten. De degradatie ligt na 25 jaar op 8 procent en dat is 12 procent lager dan bij conventionele panelen. De panelen zijn ontworpen om in 25 jaar 45 procent meer energie te leveren als de standaard panelen, aldus SunPower.
  • SunPower Performance paneel: het SunPower performance zonnepaneel is een goedkopere variant van de zonnepanelen van SunPower, maar tegelijkertijd is het rendement met 320 W nog steeds bijzonder goed. Deze panelen zijn ontworpen om na 25 jaar 28 procent meer energie op te wekken dan de conventionele panelen, aldus SunPower zelf, en dat is nog steeds een indrukwekkend getal.
  • Flexibele panelen van SunPower: SunPower levert ook een aantal zeer kwalitatieve flexibele panelen. Deze zijn ideaal voor gebruik op vakantie, op de boot, de caravan, bij de tent of de camper. Het rendement van deze zonnepanelen is lager, maar dat is normaal bij flexibele zonnepanelen. Het goede nieuws is dat je op deze manier waar je ook bent gebruik kunt maken van de kwaliteit van SunPower zonnepanelen.

De garantie op SunPower Zonnepanelen

Een waterdicht bewijs van de kwaliteit die je van SunPower kunt verwachten is de uitstekende garantieregelingen die je ontvangt. De productgarantie is 25 jaar en dat is 15 jaar langer dan bij de gemiddelde zonnepanelen het geval is. Daarnaast is de vermogensgarantie het hoogste op de markt en garandeert SunPower dat jouw zonnepanelen na 25 jaar nog met 92 procent presteren. Dat is 12 procent hoger dan de vermogensgarantie die je bij de meeste zonnepanelen krijgt. Bij deze standaard regelingen krijg je ook 25 jaar lang een servicecontract en worden je defecte panelen gerepareerd, vervangen of vergoed. SunPower geeft zelf aan dat maar 1 in de 20.000 panelen die ze produceren defect raakt en deze komen ze dan ook graag vervangen of repareren. Dit is een uitstekend pakket en beter dan je zal aantreffen bij de meeste Tier 1 leveranciers.

Andere feitjes over SunPower zonnepanelen

Ter afsluiting wat andere feiten over de zonnepanelen van SunPower.

  • De prijs: wat betreft de kosten is zijn de panelen van SunPower gemiddeld 50 procent duurder dan andere merken in de A klasse. Hier krijg je dan ook veel voor terug en naast een uitmuntend zonnepaneel krijg je van SunPower ook uitstekende garanties. Daarnaast is het rendement van SunPower panelen ongeëvenaard. De initiële investering zal zich op de lange termijn dus zeker terugverdienen.
  • De tolerantie: onder tolerantie wordt verstaan de daadwerkelijke prestaties ten opzichte van de beloofde prestaties. Als een paneel in het echt minder goed presteert dan op de specificaties is aangegeven, dan is er sprake van een negatieve tolerantie en andersom is dat een positieve tolerantie. De zonnepanelen van SunPower hebben een positieve tolerantie van soms wel 5 procent, wat betekent dat het goed mogelijk is dat ze nog beter presteren dan beloofd.
  • De temperatuur coëfficiënt: de temperatuur coëfficiënt geeft aan hoeveel het rendement van de panelen achteruit gaat bij elke graad dat de temperatuur van de panelen boven de 25 graden Celsius komt. Bij standaard panelen ligt deze rond de 0,5 procent en bij SunPower zonnepanelen is deze vaak lager dan 0,3 procent. Als jouw SunPower zonnepanelen in de volle zon staan zullen ze dus minder snel in rendement achteruit gaan dan andere zonnepanelen.

Vergelijk offertes

Niemand zal ontkennen dat het verstandig is om in SunPower zonnepanelen te investeren, maar het is altijd goed om de andere leveranciers ook bij je zoektocht naar een geschikt bedrijf te betrekken. Alleen als je alle opties bekeken hebt weet je welke het beste is voor jou. Ga daarom via onze website naar onze vergelijkingstool, geef je opdracht en wensen door en ontvang snel offertes van betrouwbare leveranciers van zonnepanelen. Als je deze met elkaar vergelijkt weet je zeker dat je de beste deal uit zal kiezen.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

zonnepanelen met hoog rendement

3 voordelen aan zonnepanelen met hoog rendement

Er zijn tegenwoordig veel soorten zonnepanelen beschikbaar op de markt. Van verschil

Hoe word je zonnepanelen installateur?

Binnen de techniek is zonnepaneleninstallateur een van de meest opkomende functies. Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen huren zo populair is

Het leven is al duur genoeg Het leven is een kostbare zaak.