Zonnepanelen Azië

Zonnepanelen weer populair na stijgende energieprijzen

De laatste tijd zien veel zonnepanelen installateurs dat er steeds meer vraag is naar zonnepanelen. Door de hoge energieprijzen zoeken steeds meer mensen naar alternatieven. Hierdoor is er steeds meer vraag gekomen naar zonnepanelen, ondanks wat er eerder dit jaar speelde.

Er zijn nog geen cijfers bekend over de aanvragen. Alex Polfliet, de voormalige woordvoerder van de zonnepanelen sector, schat dat de vraag naar zonnepanelen nu wel verdubbeld is. Meerdere bevestigen dat dit ook echt steeds drukker wordt en dat sommige leveranciers al zelfs uitverkocht zijn voor het einde van het jaar.

Steeds meer mensen worden zich bewust dat je met zonnepanelen en zelfs warmtepompen je energiekosten kan verlagen. Mensen beseffen zich steeds vaker dat energie in de toekomst niet goedkoper zal worden. Veel leveranciers krijgen door de hoeveelheid aanvragen het moeilijk, waardoor er leveringsproblemen ontstaan.

Stijging prijzen zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen zijn dit jaar met tien tot vijftien procent gestegen vergeleken met vorig jaar. Dit komt doordat de grondstoffen waar de zonnepanelen van gemaakt worden steeds duurder worden. Ook is het transport via scheepscontainers duurder geworden.

Degene die zonnepanelen dit jaar laten installeren, krijgen van de overheid een eenmalige investeringspremie. Hoeveel premie je krijgt, hangt af van het aantal vermogen die de panelen hebben en dit wordt ook elk jaar kleiner. Dit jaar is dit 1.500 euro, volgend jaar maximaal 1.125 euro.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%