Zonneballon verhoogt rendement van zonnecellen

Er zijn de afgelopen jaren al veel vormen van alternatieve energie bedacht, maar de Cool Earth Solar Balloon is toch wel één van de meest opvallende. Het idee achter het ontwerp is dat de achterkant van de ballon dankzij een reflectieve coating een opblaasbare schotel is. Deze schotel focust het invallende zonlicht op de zonnecel die zich in het midden bevindt. Een groot voordeel van dit concept is dat de materiaalkosten zeer laag liggen. Voor een enkele ballon is slechts voor $2 aan plastic nodig. Daarnaast is er weinig materiaal nodig om de ballonnen op hun plaats te houden, wat de kosten verder laag houdt.

Dankzij de gebundelde zonnestralen kan de zonnecel maarliefst 400 keer meer energie produceren dan zonder ballon. Cool Earth is al begonnen met het opzetten van een energiecentrale in Livermore (Californië, V.S) die de nieuwe technologie gaat gebruiken. Deze centrale is met 1.4 megawatt op zich niet indrukwekkend, maar is dan ook een proefproject. Als de proef rendabel blijkt, zal in 2009 een grotere energiecentrale opgericht worden. “De dunne plastic film waar de ballon uit bestaat, is er in overvloed en is erg goedkoop. De plastic die we nodig hebben voor de ballon kost maar twee dollar,” aldus Cool Earth Solar directeur Rob Lamkin. Al met al een leuk idee. Hopelijk is er wel goed nagedacht over de recyclebaarheid van het gebruikte plastic.

Video

Meer info: Cool Earth Solar

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%