Zakelijke auto op zonne-energie

Vanaf 1 januari 2021 krijgen veel werknemers met een elektrische lease auto van de zaak te maken met hogere bijtellingen. Maar dit geldt niet voor de zonne-auto.

De nieuwe bijtelling is in 2021 veranderd. Auto’s zonder co2 uitstoot hebben een verlaagde korting gekregen op de bijtelling, namelijk 10%. Alleen de auto’s met een datum van de 1e toelating op of na 1 januari geldt de verlaagde bijtelling van 12%. Deze korting geldt tot en met €40.000.

De oude regels

In 2020 waren er bijtellingspercentage ’s dit waren ze:

  • 4% voor elektrische (nulemissie) auto’s met een datum voor de eerste toelating in 2019. Deze korting op de bijtelling telt tot €50.000. Als de cataloguswaarde hoger ligt dan is het 22%. Is het een auto op zonne-energie of waterstof dan geldt de korting van 4% over de hele cataloguswaarde van de auto.
  • 8% voor elektrische (nulemissie) auto’s met een datum voor de eerste toelating in 2020. Deze korting op de bijtelling telt tot en met een cataloguswaarde van €45.000. Over het meerdere geldt het van 22%. Is het een auto die rijd op zonne-energie of waterstof dan geldt de korting van 8% over de hele cataloguswaarde van de auto.
  • Auto’s die al ouder zijn of met een andere aandrijving gelden er weer andere percentages voor

De regels voor zonne-auto’s

Een zonnecelauto is een elektrische auto met geintegreerde zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt wordt opgeslagen in het accupakket die niet gemaakt is van lood. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 1 kilowattpiek. Zonnecelauto’s zijn nog nauwelijks op de markt, maar in de toekomst gaat dit waarschijnlijk veel populairder worden. De bijtelling van de zonnecelauto’s zal ook op 12% worden gesteld (de korting van 10%), maar er is nog geen maximum bedrag vast gesteld tot waar de korting telt. Heb je een auto die rijd op waterstof? Dan ook is de bijtelling 12% op de hele cataloguswaarde van de auto.

 

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%