Windwokkels als avondoplossing voor stroom opwekken

Met een milieuvriendelijke Windwokkel maak je optimaal gebruik van de flinke wind die dagelijks heel de dag door waait om groene stroom te produceren waarbij de opbrengst over de hele dag wordt verspreid. Maar wat zijn Windwokkels nou eigenlijk en in hoeverre zijn ze ideaal te gebruiken als avondoplossing voor het opwekken van stroom? Om het allemaal te weten, ga dan hieronder door met lezen.

Wat zijn Windwokkels?

Windwokkels zijn kleine zeer geavanceerde en moderne windmolens, geproduceerd door Green Hybrids. Green Hybrids maakt optimaal gebruik van de vele voordelen van windenergie en de Nederlandse wind die voortdurend aanwezig is door middel van Windwokkels. De Windwokkels zijn geproduceerd om Nederlanders zoveel mogelijk te stimuleren om meer zelfvoorzienend te zijn door zelfstandig het opwekken van groene stroom. Tijdens het opwekken van energie komen er geen schadelijke stoffen vrij, waardoor Windwokkels als zeer milieuvriendelijk beschouwd worden en tevens klimaatverandering tegengaan. Tevens werkt de Windwokkel geluidloos, waardoor er geen sprake is van geluidsoverlast wanneer de Windwokkel gaat draaien en energie gaat produceren bij een vlaag wind.

Uiterlijk van de Windwokkels

Windwokkels hebben een apart uiterlijk en zien er anders uit dan een grote windmolen. Een Windwokkel ziet er verticaal en lang uit. De hoogte van een Windwokkel is gemiddeld 2 meter, wat uiteindelijk toch veel korter is dan een traditionele windmolen. Zodra het gaat waaien buiten gaat de wokkel meteen draaien waardoor stroom wordt opgewekt. De Windwokkel kan worden vergeleken met een totaal van 12 tot 25 zonnepanelen, afhankelijk van je eigen keuze en budget. Een Windwokkel kan ideaal zijn voor zowel voor particulier als zakelijk gebruik om zelf te voorzien in de energiebehoeften door groene stroom op te wekken middels windenergie.

Geen slagschaduw

Door gebruik te maken van Windwokkels om je eigen groene stroom op te wekken is er geen sprake van slagschaduw. Dit is bij de meeste traditionele windmolens het grootste nadeel, terwijl bij de Windwokkel dit probleem niet aanwezig is. Hierdoor kan de Windwokkel efficiënter energie produceren dan andere soorten windmolens. Dit maakt het tevens mogelijk om nieuw soort accu’s te koppelen aan de Windwokkel voor het opslaan van energie.

De snelheid

Een Windwokkel kan vrij hoge snelheden bereiken. Gemiddeld kan je rekenen op 2.000 tot 3.5000 kWh op jaarbasis, afhankelijk van waar de Windwokkel geplaatst wordt. De plaatsing van de Windwokkel is immers zeer bepalend voor de efficiëntie en dus ook de opbrengst. Zeker als het haard aan het waaien is, wat eigenlijk wel typisch is voor het Nederlands weer. Hierdoor verhoogt de opbrengst aangezien de Windwokkel het maximaal rendement kan behalen.

De plaatsing

Als je een Windwokkel gaat aanschaffen, plaats deze het liefst op de locatie waar de stroom verbruikt wordt. Denk zo aan het dak van je woning of bedrijfspand. Hierdoor hoef je niet extra te betalen voor een mast en hoef je je geen zorgen te maken om horizon vervuiling aangezien je uitzicht niet veel wordt belemmerd. Alhoewel een Windwokkel ook goed te zien is, stoort het de uitzicht veel minder dan een grote windmolen die tevens ook veel geluid maakt.

Prijzen per kWh

Grote windmolens kunnen veel meer energie opwekken dan een Windwokkel aangezien de stroomopbrengst veel meer wordt met de diameter van de rotor van de windmolen. Dit brengt bepaalde gevolgen met zich mee voor de prijs per kWh van stroom. Je kunt ervan uitgaan dat als je stroom via een Windwokkel gaat opwekken, de kosten ongeveer tussen de €0,25 en €0,35 zitten per kWh.

Voordelen van Windwokkels en windenergie

Naast de standaard voordelen die zonnepanelen en het opwekken van groene stroom kan hebben zoals de waardevermeerdering van het pand, de jaarlijkse opbrengst en de maandelijkse besparing komen de volgende voordelen bij windenergie en windwokkels kijken:

Voordelen Nadelen
Er wordt geen CO2 geproduceerd dus windwokkels zijn milieuvriendelijk en gaan klimaatverandering tegen. De opbrengst van een windwokkel is niet altijd betrouwbaar vanwege onvoldoende wind. Hoe minder wind, des te minder de productie.
Windenergie is een oneindige bron die nooit opraakt. Zowel het afbreken als het bouwen van een windwokkels is niet bepaald goed voor het milieu.
Windwokkels wekken groene stroom op vrij goedkope wijze op. Het beeld van de horizon wordt door een windwokkel verstoord.
De Windwokkel maakt geen geluid en is dus ook niet storend.

De betaalde btw kan onder bepaalde voorwaarden terug worden gevorderd, zowel op de aanschaf als de installatie.

Er zijn geen extra kosten voor het plaatsen van een mast.

Windwokkels als avondoplossing

In hoeverre het verstandig is om een Windwokkel aan te schaffen en deze te installeren om in te zetten als avondoplossing voor het opwekken van stroom is een goede vraag. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar een aantal zaken die van belang zijn bij deze beslissing. Een Windwokkel is niet alleen milieuvriendelijk, maar je kunt de opbrengst van de groene opgewekte energie over heel de dag verspreiden. Zo wordt de groene energie gelijkmatig opgewekt waardoor hoge pieken gedurende de dag en avond worden voorkomen.

Een slim besluit zou zijn om één of meerdere Windwokkels aan te schaffen in combinatie met een aantal zonnepanelen. De zonnepanelen wekken gedurende de dag groene energie op door zonlicht op te vangen en deze om te zetten. De Windwokkels kunnen in de avond worden ingezet voor het produceren van stroom wanneer de zon al onder is, waardoor je constant energie aan het opwekken bent. Op deze manier kan je dankzij de Windwokkels het maximaal rendement behalen uit je eigen groene energievoorziening.

Offertes vergelijken

Door een Windwokkel aan te schaffen profiteer je net als bij zonnepanelen van het opwekken van je eigen groene stroom op duurzame en milieuvriendelijke manier. Windwokkels kunnen veel energie opwekken, ideaal als je ook zonnepanelen op het dak hebt staan en de werking met elkaar wilt combineren voor een maximale energieoplossing voor je huishouden. Wil je meer weten over de mogelijkheden in je eigen situatie? Vergelijk eerst meerdere offertes zodat je kunt kiezen tussen een aantal opties. Zo kan je de offerte kiezen die het best past bij je budget, voorkeuren en behoeften.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%