Nieuws

Zonnepanelen Loppersum

Waarom je zonnepanelen nú moet hebben (redenen)

Zonnepanelen zijn steeds populairder en terecht: zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en kunnen je een hoop geld besparen. Hieronder vind je een overzicht van de tien belangrijkste reden om over te stappen op zonne-energie.

Reden 1

Voor het opwekken van zonne-energie hoef je geen extra uitgaven te maken. Zonne-energie kan gratis worden opgevangen met zonne-energie modules of zonnepanelen. In vergelijking met het menselijk leven is de zon praktisch onuitputtelijk. Het is een eindeloze bron van energie waar wij van kunnen nemen zonder dat het anderen schaadt.

Reden 2

Zonnepanelen produceren geen schadelijk afval zoals broeikasgassen of andere giftige stoffen. Bij de productie van zonne-energie komen geen schadelijke gassen vrij. Er is verder ook geen afval in de productie van zonne-energie.

Panelen Besparing per jaar
8 430
14 531
16 632
18 728

Reden 3 Zonnepanelen zijn betrouwbaar

De gemiddelde zonnepaneel is zeer betrouwbaar vandaag de dag. Bekende bestsellers van Duitse, Amerikaanse, Japanse en ook Chinese makelarij doen het uitstekend. In de meeste gevallen, gaat een zonnepaneel systeem tussen de 20 en 25 jaar mee.

Reden 4 De terugverdientijd neemt ieder jaar af

Door de snelle technologische vooruitgang in de wereldmarkt voor zonnepanelen verdien je je investering steeds sneller terug. In 2020 kun je een gemiddeld systeem in ongeveer 6 tot 8 jaar terug verdienen. De situatie en het systeemtype in uw huis bepalen de exacte duur maar het is duidelijk dat dit de komende jaren steeds sneller zal worden.

Reden 5 Zonnepanelen zijn recyclebaar voor 90%!

Zonnepanelen kunnen na een periode van twintig tot vijfentwintig jaar gerecycled worden. Een zonnecel bestaat voornamelijk uit silicium, waardoor het grootste deel van een zonnemodule gerecycled kan worden. In sommige gevallen tot zelfs negentig procent. Oude zonnepanelen moeten echter wel naar een gespecialiseerd bedrijf gebracht worden. Zij kunnen de panelen zo efficiënt mogelijk worden gerecycled. Zo houden we het hele proces milieuvriendelijk en duurzaam.

Reden 6 Zonne-energie opwekken is honderd procent veilig.

Zonne-energie opwekking is veilig. Een door een installateur geïnstalleerd systeem voldoet aan de Nederlandse regelgeving en veroorzaakt dus geen problemen met de elektriciteitsopwekking. Er zijn veel actieve cowboys op de Nederlandse zonnemarkt. Als een installatie wordt uitgevoerd door een onbevoegd bedrijf, is de kans dat er iets mis gaat tijdens een zonnemodule leven veel hoger. Wees dus verstandig en werk alleen met officieel bedrijven met een keurmerk.

Reden 7 Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij.

Aangezien zonnepanelen geen mechanische onderdelen hebben, is er bijna geen slijtage. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen geen regelmatig onderhoud nodig hebben om goed te functioneren. Het wordt echter aanbevolen om de zonnepanelen één keer per jaar schoon te maken met een zachte borstel. Je kunt ook een schoonmaakbedrijf laten komen om dit voor je te doen als de panelen niet gemakkelijk toegankelijk zijn.

Reden 8: Zonnepanelen zijn snel geplaatst.

De installatie van zonnepanelen gebeurt meestal binnen een halve dag. De installatie kan simpelweg professioneel worden uitgevoerd door een officieel erkende installateur. Omdat de installatie relatief eenvoudig is in vergelijking met zonneboiler, kiezen veel handige huisbezitters om de installatie helemaal zelf te doen.

Reden 9: De waarde van je woning neemt toe.

Je huis genereert elektriciteit en aangezien er een systeem is geïnstalleerd op het dak, verhoogt dit de waarde van je huis. Zonnepanelen en zelfvoorzienende huizen zijn populair in de vastgoedmarkt. Daarom zijn de prijzen van deze huizen iets hoger dan vergelijkbare huizen zonder panelen.

Reden 10: Coronavirus en zonnepanelen prijsfluctuaties

Wat heeft het coronavirus nu te maken met zonnepanelen? Het coronavirus heeft gezorgd voor een wereldwijde paniek. Hierdoor sluiten grote fabrieken en worden er grote tekorten verwacht in Europa. Een tekort resulteert vanzelfsprekend (in ons systeem) in een hogere prijs. Daarom is het advies om zo snel mogelijk zonnepanelen te kopen.

Reden 11

Je bent niet zo afhankelijk van de prijsontwikkelingen van de energie markt en de aanbiedingen van energieleveranciers. Aangezien zonnepanelen elektriciteit produceren, hoef je geen of minder elektriciteit te kopen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van energiebedrijven en de prijsstijgingen geen significante invloed hebben op jouw maandelijkse energierekening. Natuurlijk zijn de energiebedrijven en een netbeheerder belangrijk bij het terugkopen van de door jouw geproduceerde stroom. Daarom is het registreren van zonnepanelen belangrijk zodat alles soepel verloopt. Vergelijk hier energieleverancier die geschikt zijn voor eigenaren van zonnepanelen.

Wil je ontdekken wat zonne-energie kan betekenen voor jouw huishouden? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte aan en laat jezelf verrassen door een prachtige aanbieding.

Zonnepanelenverkoop in Nederland krabbelt naar niveau van 2022

Na een periode van regen lijkt de zon weer te schijnen voor de zonnepanelenmarkt in Nederland. Recent vrijgegeven marktdata …

Salderingsregeling blijft in leven!

Het demissionaire kabinet zal de salderingsregeling voor zonnepanelen niet afbouwen, dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA …

Wetsvoorstel salderen zonnepanelen eerste kamer

Wil je meer weten over de Salderingsregeling en wat er op het spel staat? Lees verder om alles te ontdekken over dit belangrijke …