Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vanaf april 2022 voert India importheffing van 40% voor zonnepanelen en van 25% voor zonnecellen. Dit doet India om de afhankelijkheid van het buitenland te verminderen en om de binnenlandse productie te verhogen.

Vorig werd het al bekend dat India importheffingen wilde invoeren op zonnecellen, zonnepanelen en omvormers. Dit wilt India doen als poging om buitenlandse aankopen te verminderen. Op dit moment heeft India een vrijwaringsbelasting van 14,5% op de invoer van zonnecellen en zonnepanelen waaronder China. Deze vrijwaringsbelasting loopt tot juli.

Aantal gigawatt

Bloomberg en Reuters hebben gemeld bij het Indiase ministerie van Hernieuwbare Energie dat er importheffingen zullen komen. Volgens persbureaus heeft het ministerie van Financiën het voorstel goedgekeurd. Het is alleen nog onbekend hoelang de importheffingen er zullen zijn.

De Indiase zonne-energiesector is kritisch op de nieuwe importheffingen en pleit voor de directe subsidie aan buitenlandse fabrikanten om hun productiecapaciteit te verminderen. Voor de productie van hernieuwbare energie wil India voor 2030 450 gigawatt aan vermogen hebben. Ongeveer 280 gigawatt moet geplaatst worden in de vorm van zonnepanelen. De regering ziet de binnenlandse zonne-industrie als iets essentieel om dat doel te behalen, daarnaast maakt het belastingplan ook een deel uit een bredere impuls waardoor er nieuwe banen ontstaan en zo wilt India de economie op gang helpen die op dit moment beïnvloed wordt door corona.


Laatste nieuws