Toyota ontwikkelt auto op zonne-energie

De auto-industrie zit in zwaar weer. Met name in de Verenigde Staten, waar grote, benzineslurpende auto’s de norm zijn, vallen harde klappen in deze tijden van economische crisis en milieubewustwording. Niemand ontspringt echter de dans; zelfs Toyota, dat bekend staat om zijn zuinige en onderhoudsarme auto’s, heeft afgelopen jaar verlies moeten rapporteren. Om weer grip te krijgen op de markt, moeten er duidelijk zaken veranderen. Het lijkt erop dat Toyota zich dat realiseert, met de ontwikkeling van een nieuwe auto op zonne-energie.

Onderstaande Prius is een model dat in ieder geval de airconditioning overlaat aan de zon. Naar verluid is men echter ook bezig met het ontwikkelen van een auto die compleet op zonne-energie loopt. Dit wordt gerapporteerd door de Japanse zakenkrant The Nikkei. Het voertuig moet een deel van zijn energie verkrijgen uit zonnepanelen op het dak en het resterende deel uit zonnepanelen op het dak van de eigenaar. Later, zodra de technologie het toestaat, moet een voertuig uitkomen dat zichzelf volledig kan voorzien. Toyota, dat toch al bekend staat als en relatief groen automerk (denk aan de hybride Prius), is inmiddels begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op &eactue;én van hun fabrieken. Eé ding is in ieder geval duidelijk: noodgedwongen of niet, de auto-industrie kan niet meer om duurzame energie heen.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%