Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
terugleververgoeding

Slecht nieuws voor de mensen die zonnepanelen hebben en klant zijn bij Vattenfall. Per 1 augustus hebben zij besloten om de terugleververgoeding ruim te halveren. Het bedrag is van 16,8 naar 7,6 cent per kWh gegaan. Hierdoor krijg je een stuk minder terug!

Wat is de terugleververgoeding?

De terugleververgoeding is een bedrag dat je krijgt wanneer je energie teruglevert aan het elektriciteitsnet. Per bedrijf verschilt het welk bedrag je precies ontvangt. Het is daarom goed om van te voren research te doen om zo de hoogste vergoeding te krijgen. Op sommige plekken in Nederland is het stroomnet overvol. Hierdoor is het soms niet mogelijk om je stroom terug te verkopen aan het stroomnet.

Voor wie geldt de gehalveerde terugleververgoeding?

De halvering bij Vattenvall geldt voor de mensen met een variabel energiecontract. Dit zijn zo’n 1,3 miljoen klanten. En let op, dit geldt alleen wanneer je ook daadwerkelijk echt stroom terugverkoopt aan het net. Anders zal je niks van deze halvering merken.

Zijn zonnepanelen nog wel rendabel?

Een lage terugleververgoeding heeft in principe niks te maken met het feit dat zonnepanelen zichzelf binnen 7 á 8 jaar terugverdienen. Na die tijd zullen de zonnepanelen zo goed als gratis stroom leveren. De kwaliteit van de zonnepanelen is ook erg vergroot de afgelopen jaren wat ook erg in jouw voordeel is!

Momenteel goedkope zonnepanelen

Momenteel zijn de prijzen van de aanschaf van zonnepanelen erg laag. Namelijk weer op het niveau van voor de corona periode. Dit komt doordat de prijzen van de grondstoffen erg laag zijn en doordat de installateur s groot hebben ingekocht de afgelopen jaren door de enorme vraag naar zonnepanelen. Nu is de vraag wat gedaald maar is het aanbod nog steeds erg groot. De installateurs willen graag hun panelen kwijt!

Subsidie vanuit de overheid

De overheid biedt momenteel geen landelijke subsidie aan voor de aanschaf van zonnepanelen. Wél is er momenteel een percentage van 0% BTW op de aankoop van zonnepanelen. Hierdoor bespaar je nog eens 21% op de totale kosten. De verwachting is dat de prijs van zonnepanelen over een aantal jaar weer wat zal stijgen. Wees er daarom snel bij!

Bespaar door te vergelijken

Door meerdere vakspecialisten te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Maak daarom gebruik van onze gratis offerteservice. Vraag gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan van lokale vakspecialisten!


Laatste nieuws