subsidie van de zonneboiler

Subsidie van de zonneboiler omhoog naar 30 procent

In de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) was er al een subsidie beschikbaar voor de zonneboiler. Eerder was dit een lager percentage maar deze is voor dit jaar veranderd naar 30%. 

Dit geldt voor de zonneboilers die dit jaar geïnstalleerd zullen worden. Je ontvangt daarmee een subsidie van 30% over het gehele investeringsbedrag. Hiermee zijn de subsidies van de warmtepomp, isolatie en zonneboiler weer op gelijke hoogte.

Bij ruimteverwarming nog een extraatje

Wanneer de zonneboiler naast warm tapwater ook nog zorgt voor ruimteverwarming door zonnewarmte ontvang je een extra vergoeding.

Je ontvangt extra subsidie wanneer de zonneboiler behoort tot de energie-efficiëntieklasse A+ voor ruimteverwarming. De extra vergoeding hiervoor is €225. Mocht de zonneboiler echter voldoen aan de energie-efficiëntieklasse A++ of hoger dan is dit bedrag zelfs €450.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Woningeigenaren kunnen via de investeringssubsidie duurzame energie subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Voor zakelijke gebruikers is dit voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Er is in het jaar 2022 €228 miljoen beschikbaar voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er een budget van €30 miljoen. 

De zonneboiler

Een zonneboiler maakt in plaats van zonnestralen gebruik van de warmte van de zon. De warmte zorgt via het leidingsysteem voor warm water. Met een zonneboiler kun je al snel tot de helft van de energiekosten voor het produceren van warm water besparen. Er zijn vier soorten zonneboilers. Welke voor jou het meest geschikt is ligt hangt af van factoren zoals gewenste opslagcapaciteit en ruimte. Lees hier meer over de zonneboiler.

Bespaar nog meer op duurzame maatregelen

Door offertes te vergelijken van verschillende vakspecialisten bij jou in de buurt kun je tot wel 30% besparen op de investeringskosten. Vraag hieronder gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan en begin met verduurzamen!

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%