Spiegels voor zonnecollectoren goedkoper

42Om de groeiende markt tegemoet te treden, hebben Arch Aluminum en Glass Co., Inc. gezamenlijk een nieuwe methode ontwikkeld waarmee de productiekosten van parabolische spiegels omlaag kunnen. De parabolische spiegels van Arch concentreren het invallende zonlicht op een enkel centraal brandpunt. In dit punt wordt een speciale zonnecel geplaatst die de zeer hoge temperaturen kan weerstaan. Deze cel zet het door de spiegel gebundelde (en dus versterkte) zonlicht vervolgens om in elektriciteit.

Het nieuwe proces van galvaniseren en coaten is ontwikkeld door een divisie van Arch genaamd Solar Command. Behalve de techniek van het coaten te verbeteren, zijn tevens versnellende stappen in het hele productieproces ontwikkeld. De nieuw ontwikkelde reflectieve coating voor de spiegels is compleet loodvrij, waardoor Arch de spiegels op milieuvriendelijke wijze kan produceren. “Het is nog nooit mogelijk geweest op zo’n grote schaal coatings toe te passen op parabolische spiegels”, aldus directeur van de zonne-divisie Tony Lawson. De laatste innovatie van Arch biedt voldoende potentie om de prijs van zonne-energie drastisch te verlagen, misschien wel in de richting van energie uit kolencentrales. Daarnaast is er potentie om de marktpositie van parabolische solar cookers te verbeteren.

“We geloven dat we ons nu in een positie bevinden waarin we de groei van zonne-energie kunnen bevorderen,” zei algemeen directeur Leon Silverstein (what’s in a name). Arch is van plan de spiegels direct te verkopen aan fabrikanten van zonne-energie systemen. Het bedrijf is ook op zoek naar partnerships met andere bedrijven om te werken aan spiegels voor onder andere zonnetorens en parabolische troggen. Solar command werkt al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw aan bijzondere glas- en alumniumtoepassingen. Tevens geeft het bedrijf zelf het goede voorbeeld: in alle fabrieken zijn installaties geplaatst die drinkwater besparen.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%