Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Zonnepanelen Hoogeveen

55 procent van de zonnepanelen installateurs geeft aan dat door het coronavirus het een negatief of zelfs significant negatief effect hebben gehad op hun bedrijf. Dat meldt marktonderzoeksbureau EuPD Research.

Inhoudsopgave

Klantvraag

Volgens onderzoekers maken veel zonnepanelen installateurs zich zorgen over de effecten van het coronavirus. Ook al ziet de Nederlandse pv markt veel potentie voor de toekomst.

Voor de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 heeft EuPD 106 Nederlandse installatiebedrijven ondervraagd. 55 procent van deze installateurs heeft aangegeven dat de impact van het coronavirus niet alleen een negatief maar ook een significant negatief effect hebben gehad op hun bedrijf. 58 procent verwacht voor 2021 nog meer negatieve significante effecten te krijgen. De meeste installateurs vertellen dat het negatieve effect vooral op de klantvraag en het bedrijf heeft gehad.

Merken

De Global PV InstallerMontitor 2020/2021 voor Nederland gaat voor dit jaar niet alleen in op de huidige marktsituatie en de verwachtingen van de installateurs. Ook op onderwerpen als welke zonnepaneel-, omvormer- of opslagmerken installateurs voeren in hun portfolio, en waar ze hun componenten kopen en over hoe tevreden zij zijn met de merken die zij aanbieden. Dit jaar is er ook een korte paragraaf over elektrische mobiliteit in het rapport opgenomen.


Laatste nieuws