Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De Chinese regering heeft hulp geroepen bij de China Ports and Harbours Association en bij de China Shipowners Association voor het vinden van een oplossing vanwege het tekort aan containers en stijgende containertarieven. De transportkosten zijn namelijk binnen 1 jaar met 282 procent verhoogd. De prijzen van de zonnepanelen die verkocht worden in de Benelux zullen waarschijnlijk hierdoor ook gaan stijgen, vertelden de fabrikanten.

Europese verladers en expediteurs hebben de Europese commissie opgeroepen om op te treden tegen de lijnvervoerders. Door de hoge container prijzen worden namelijk steeds de Europese toeleveringstekens verstoord. De Chinese regering maakt zich ook zorgen om de huidige ontwikkelingen. Daarom is er een videosymposium georganiseerd door Het Water Transport Bureau van het Chinese ministerie van Transport en het Chinese ministerie van Buitenlandse Handel. Zo konden mensen luisteren naar vertegenwoordigers van brancheorganisaties als China Ports and Harbours Association (CPHA) en de China Shipowners Association (CSA).

Slechte inzameling

Volgens de twee brancheorganisaties is dit probleem een gevolg van congestie in overzeese havens, slechte inzamelings en distributiesystemen en problemen met het retourneren van containers. Door dit blijft er een vraag en aanbod naar lege containers zegt het China Ports and Harbours Association en China Shipowners Association. Deze twee organisaties stelden tijdens het bijeenkomst voor om samen te werken met lijnvaartmaatschappijen en havenbedrijven. Zodat zij ervoor zorgen om nieuwe acties soepeler te maken voor internationale en logistieke diensten.

Langetermijntransportcontracten

Hopelijk wordt de communicatie tussen de lijnvaartmaatschappijen en havenbedrijven verbeterd. En ook de samenwerking met import en export bedrijven. Voor de rest willen de mensen dat de Chinese scheepscapaciteit en de containerlevering blijft vergroten, maar ook dat distributie van de containers verbeteren. En ook willen zij dat langetermijntransportcontracten worden ondertekend zodat jet vrachttarief snel wordt vastgelegd.

 

 

 

 

 


Laatste nieuws