Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Boviet

De recyclingbijdrage (ook wel verwijderingsbijdrage) die komt kijken bij de aankoop van zonnepanelen is ongeveer zeven keer zo duur sinds 1 juli 2023. Dit lijkt veel maar het zal de meeste mensen niet stoppen met het aanschaffen van zonnepanelen. In dit artikel gaan we in op deze bijdrage.

Wat is een recyclingbijdrage?

De komende tijd zullen er steeds meer zonnepanelen gerecycled moeten worden. Dit komt doordat zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben. Momenteel worden er enkele zonnepanelen gerecycled. We zullen zien dat het recyclen de komende tijd dus erg zal toenemen omdat de eerst geplaatste zonnepanelen het eind van hun levensduur hebben bereikt. 

Zoveel ga je betalen

De recyclingbijdrage zal je betalen bij de aankoop van de zonnepanelen. Het is nu ook aangeraden aan installateurs om de recyclingbijdrage apart te vermelden op de factuur. Momenteel zal je zo’n 80 cent betalen per zonnepaneel, wat omgerekend zo’n 4 cent per kilo is. Van de recyclingbijdrage zul je dus bijna geen last van hebben. 

Samen voor een duurzamere wereld

Door te betalen voor de recyclingbijdrage draag je mee aan een circulaire economie. Dit houdt in dat we proberen zoveel mogelijk te recyclen zodat we eigenlijk geen nieuwe grondstoffen hoeven te gebruiken. In de toekomst wordt er gestreefd naar een circulaire economie in de zonnepanelen wereld.

Nu de tijd om zonnepanelen aan te schaffen

Momenteel is dé tijd om zonnepanelen aan te schaffen. Er is zelfs een regeling vanuit de overheid waardoor je op dit moment geen belasting betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen. 

Hierdoor bespaar je dus 21%! Vergeet ook niet verschillende zonnepanelen installateurs te vergelijken. Hierdoor kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Vraag gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan van lokale vakspecialisten via onze offerteservice. Want vergelijken is altijd goed!


Laatste nieuws