Nieuw: cilindervormige zonnepanelen

Het in Freemont, Californië gevestigde Solyndra heeft naar eigen zeggen een verbetering aangebracht in het ontwerp van de standaard zonnepaneel. Het paneel waarmee Solyndra op de proppen komt, bestaat uit allemaal dunne cilinders die belegd zijn met dunne-film zonnecellen. De contructie kan volgens het bedrijf beter omgaan met de belasting veroorzaakt door de wind. Daarnaast staan de zonnecellen vanwege hun cilindrische montering altijd loodrecht op de invalshoek van de zon, wat de opbrengst ten goede komt. De nieuwe panelen hoeven dus ook niet meer onder een hoek geplaatst worden, wat scheelt in kosten en materiaal.

Conventionele zonnepanelen moeten zeer stevig gemonteerd worden op het dak, omdat ze anders los kunnen raken zodra de wind eronder komt. Het mooie aan een systeem van lange cilinders met tussenruimte, is dat de wind er geen grip op kan krijgen. De lucht kan immers probleemloos stromen door de tussenruimtes. De panelen van Solyndra kunnen windsnelheden tot zo’n 200 kilometer per uur weerstaan zonder dat het dak daadwerkelijk doorboord wordt. Naast het feit dat uw dak heel blijft, maakt dit de panelen ook nog eens makkelijk en snel te installeren. Omdat de doorstroming van wind tevens voor koeling zorgt, kunnen de panelen ook nog eens zeer dicht op elkaar geplaatst worden. Dit verhoogt het potentiële rendement van het dak.

Video van het concept

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%