Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Zonnepanelen

Zonnepanelen werken goed als de zon erop schijnt, maar tot welk niveau blijven de panelen goed werken? Wanneer een paneel te warm wordt kan het namelijk zo zijn dat ze minder goed gaan werken. Hoe dit kan lees je in dit artikel!

De testomgeving

De panelen zijn in de testomgeving vaak 25 graden. Een paneel kan op een dag van 30 graden Celsius wel 60 graden worden. Dit kan een grote invloed hebben op de panelen. Vaak staat in de gebruiksaanwijzing hoeveel procent de werking per graad afneemt van de zonnepanelen. Dit kan rond 0,5% per graad liggen. Wanneer een paneel 35 graden warmer is dan werken de panelen dus 17,5% minder goed.

Hoe kunnen we dit oplossen?

Wanneer de zonnepanelen al op jouw dak liggen, dan kun je er niet meer zoveel aan doen. Moet je de panelen nog laten installeren dan kun je ervoor het beste ervoor zorgen dat er een natuurlijke ventilatie achter de zonnepanelen door loopt. Gelukkig wordt dit tegenwoordig vaak gedaan bij het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie.

Bespaar op zonnepanelen

Wil jij een zonnepaneleninstallatie laten plaatsen? Zorg dan dat je eerst meerdere offertes vergelijkt. Dit kan je gemakkelijk doen via onze offerteservice. Zo kun je gratis én vrijblijvend tot wel 4 lokale vakspecialisten vergelijken en bespaar je ook nog eens tot wel 30% op de totaalprijs.


Laatste nieuws