Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
installq

Momenteel zijn er zoveel aanbieders in de zonnepanelenmarkt, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar hoe kies je dan de juiste installateur? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het InstallQ kenmerk is daar een van. In dit artikel lees je waarom InstallQ belangrijk is. 

Wat is InstallQ?

InstallQ is een bedrijf dat vakspecialisten voorziet van erkenning, certificering en accreditatie. De bedrijven die in hun register staan, staan voor veilige installaties van goede kwaliteit. Hierdoor ben je verzekerd van een goede en veilige zonnepaneleninstallatie. Ook biedt het bedrijf opleidingen en cursussen aan voor installateurs die dit nodig hebben. InstallQ controleert ook regelmatig de installatiebedrijven die in hun register staan. Dit zorgt ervoor dat het betrouwbaar blijft en dat de installateurs niet zomaar hun werkwijze kunnen veranderen. 

Een verzekering vinden met InstallQ

Er zijn veel voordelen van een bedrijf dat in het register staat van InstallQ. Eén daarvan is het zoeken van een verzekering. Als je een verzekering wilt kan het zoeken van een verzekeraar voor je zonnepanelen een lastige klus worden wanneer het installatiebedrijf niet in het register staat van InstallQ. Verzekeraars willen namelijk niet te veel risico nemen omdat er momenteel zoveel niet gecertificeerde installateurs in de markt zijn. Ben jij op zoek naar een verzekering en zijn jouw zonnepanelen geplaatst door een bedrijf zonder InstallQ? Dan kun je daar niets meer aan veranderen en moet je hopen dat er een verzekeraar is die daar het risico voor wilt nemen.

De toekomst van InstallQ

Momenteel zit InstallQ nog in een jonge fase. Een groot gedeelte van de installateurs zal zich in de toekomst aanmelden bij InstallQ omdat dit voor jou (als consument) vertrouwen geeft. De keuze tussen een bedrijf mét of zonder InstallQ is natuurlijk snel gemaakt.

Blijf vergelijken

Het zoeken van een bedrijf dat je zonnepanelen gaat plaatsen kan een hele zoektocht zijn. Door middel van onze offerte service kun je meerdere lokale vakspecialisten vergelijken. Neem vooral het InstallQ keurmerk mee tijdens je beslissing als je jouw panelen wilt laten verzekeren. Door te vergelijken via zonnepanelen-info.nl kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten.

*Tip: momenteel betaal je 0% btw op de aanschaf van zonnepanelen. Er is nog geen einddatum bekend voor deze unieke regeling dus wees er snel bij!*


Laatste nieuws