Hindoes prijzen Vaticaan om zonne-energie

Je hoort niet iedere dag dat aanhangers van het ene geloof de leider van een ander geloof complimenteren. Toch heeft de Hindoe-gemeenschap bij monde van een vooraanstaand leider de paus en het Vaticaan geprezen om de voltooiing een 2400 panelen tellende matrix van zonnepanelen. Een mooi gebaar dat in deze tijden van geloofswaanzin en terreur een welkome afwisseling biedt. De zonnepanelen zullen jaarlijks een uitstoot van ongeveer 225 ton CO2 besparen, wat gelijk staat aan het verbranden van ongeveer 80 ton olie. Vooraanstaand Hindoe leider Rajan Zed sprak vol lof over Paus Benedictus XVI vanwege “deze milieuvriendelijke stap en zijn regelmatige oproepen tot milieuvriendelijkheid.”

Zed, die voorzitter is van de Universal Society of Hinduism, drong bij alle religieuze leiders aan op het openlijk nastreven van de milieuvriendelijke zaak. “Oude hindoe-geschriften, met name Atharva-Veda, spreken zeer respectvol over moeder natuur,” zei hij. “We mogen dan een ander geloof aanhangen, we delen hetzelfde thuis – de Aarde. We moeten leren dat we ofwel gezamenlijk vooruit gaan, ofwel gezamenlijk mislukken. De mens kan individueel leven, maar kan alleen als collectief overleven,” voegde hij toe. Wijze woorden, die deels geciteerd zijn uit de geschriften.

Het Vaticaan is overigens van plan een nieuwe grote zonnecentrale te bouwen iets ten noorden van Rome. De elektriciteit uit dit project die het Vaticaan niet nodig heeft, zal worden verkocht aan het Italiaanse stroomnet.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%