Een prullenbak op zonne-energie

Er wordt al veel gedaan met zonne-energie; je vindt panelen tegenwoordig op daken van huizen, parkeerplaatsen en zelfs in de vorm van zonne-bomen op de universiteit. Het laatste artikel uit de categorie ‘opmerkelijke toepassingen van zonne-energie’ is toch wel de uit Ierland afkomstige prullenbak op zonne-energie. De bak gebruikt de zonnestroom om het afval samen te persen en zo meer ruimte te maken voor nieuw afval. De bak met de toepasselijke naam “BigBelly” wordt geleverd door het bedrijf Kyron Energy and Power, opgericht door de broers Tommy en Ciaran Brennan en hun vriend Ken Molloy.

“Het BigBelly systeem zorgt ervoor dat men minder vaak afval hoeft op te halen, wat zowel de kosten als het milieu ten goede komt,” zei Tommy. “Het samenpers-systeem werkt op zonne-energie. De bak neemt ongeveer evenveel ruimte in als een gewone bak, maar kan dankzij het systeem zo’n vijf keer meer afval aan. Hierdoor kan het aantal lichtingen met wel 80 procent teruggebracht worden.” Kyron was oorpronkelijk opgericht om specialistische diensten te leveren aan een brede klantenkring. “We demonstreren het BigBelly-systeem door het hele land heen en de reacties zijn zeer positief,” zei Ciaran. “We hopen dat de BigBelly binnenkort door heel Ierland heen gebruikt zal worden.” In de VS wordt het systeem al in sommige steden getest; sommige gemeenten zijn positief, anderen iets minder.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%