Zonnepanelen Wolvega

Dé zonnepanelen trends van 2021

De zonnepanelen markt heeft in 2020 grote stappen gemaakt. De prijzen dalen stapje voor stapje en steeds meer mensen zijn gaan investeren in zonnepanelen. Maar wat zijn nou de trends van dit jaar en hoe ziet de markt op dit moment eruit? Benieuwd naar de trends? Lees dan vooral verder.

Zonnepanelen worden steeds groter

Eerst waren zonnepanelen 1 meter x 1,69 meter, maar nu zijn ze een stuk groter namelijk 1 meter x 1,78. Er zit niet alleen verschil in de grootte van de panelen, maar ook hebben de grotere panelen meer vermogen waardoor u minder panelen nodig heeft. Vanaf eind 2020 waren de zonnepanelen al verkrijgbaar bij een aantal bedrijven.

Behoefte verduurzamen wordt steeds groter

In opdracht van Milieu Centraal heeft Motivacotion een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat steeds meer mensen in 2021 duurzamer willen gaan leven. Twee derde zou zelfs een bijdrage willen leveren voor een duurzame samenleving en ook om bewustere keuzes te kunnen maken in energieverbruik.

Wat ook is opgevallen is dat veel mensen behoefte hebben aan duurzame goedkopere producten. Ook is er meer aanbod gekomen om steeds duurzamer te leven, zo geven mensen elkaar steeds meer tips en advies over duurzamer leven.

Zonnepanelen huren of leasen

Mocht je geen budget hebben voor het aanschaffen van zonnepanelen, dan hoef je je geen zorgen meer te maken. U kunt ze namelijk nu ook huren of leasen. Hierdoor zijn steeds meer mensen zonnepanelen gaan plaatsen. Huren van zonnepanelen wordt steeds vaker gedaan.

Ook op daken van bedrijven liggen er steeds vaker zonnepanelen. Ondernemers kunnen nu dankzij leasen ook van zonnepanelen profiteren.

Steeds meer zonnepanelenaanbieders

Zonnepanelen worden met het jaar steeds populairder en het aantal zonnepanelenaanbieders is hierdoor sterk gegroeid. Maar pas op, dat er veel aanbod is betekent het niet gelijk dat het een goed aanbod is. Er is eigenlijk voor de consument op dit moment te veel keus. En dat is aan de ene kant wel jammer. Het is namelijk wel de bedoeling dat u lang en essentieel van de zonnepanelen kunt genieten.

Wilt u een goede keuze maken bij een betrouwbare leverancier? Klik dan hier om offertes aan te vragen. Zo kun je goed de prijzen, de producten en de voorwaarden met elkaar vergelijken.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%