De wereld rond in een zonne-taxi

In 2007 reed Louis Palmer weg van zijn huis in Lucerne (VS) in zijn zonne-taxi. Zijn doel: de eerste persoon zijn die de wereld rondreist in een voertuig op zonne-energie. Deze droom, die hij al sinds zijn veertiende koesterde, is nu werkelijkheid aan het worden. Het bijzondere is dat Palmer niet heeft gewacht tot een ander met een auto op de proppen kwam; hij heeft in samenwerking met de lokale technische universiteit zijn eigen voertuig gerealiseerd. Intussen heeft hij al flink wat belangrijke passagiers vervoerd, waaronder de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban-Ki Moon.

“Op 3 juli 2007 begon ik aan mijn eerste wereldreis in een door de zon aangedreven voertuig. Ik geef toe dat ik als gewone man de wereld niet kan veranderen, maar ik kan allicht aan de wereld laten zien dat er duurzame alternatieven bestaan voor de CO2-uitstotende energieslurpers. Mijn solar taxi moet meer gezien worden als een bron van inspiratie en reflectie voor anderen. Iedereen kan stappen nemen die bij dragen aan de toekomst van onze planeet,” aldus de geëngageerde Palmer. Hoewel je je oprecht af kan vragen wat er gebeurt als het voertuig de zee over moet, is één ding zeker: deze auto gaat de wereld rond zonder zelf ook maar één gram CO2 uit te stoten. De auto maakt gebruik van een zogenaamde ZEBRA high-energy accu, die wordt opgeladen middels zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden meegenomen op een opvallend gestroomlijnde aanhangwagen. Helemaal volgeladen kan de auto zo’n 400 kilometer rijden, met een maximumsnelheid van ongeveer 90 kilometer per uur. De gebruikte accu is (uiteraard) 100% recyclebaar en kan 1000 keer opgeladen worden zonder dat het geheugen-effect optreedt.

Let op: op 16 november zal de wagen volgens de site aankomen in Amsterdam! Je kunt het team zelfs uitnodigen voor een demonstratie in jouw woonplaats! Via de website van solar taxi kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en vind je een enorme hoeveelheid aan afbeeldingen en video’s.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%