De solar cube: oplossing van het drinkwaterprobleem?

Een nieuw apparaat van het bedrijf Spectra watermakers zou wel eens een grote stap voorwaarts kunnen zijn in het verkrijgen van schoon drinkwater op plaatsen waar dit niet zomaar beschikbaar is. Het apparaat werkt volgens het principe van omgekeerde osmose en wordt geheel van stroom voorzien door middel van zonnepanelen en/of een windturbine. Het apparaat zal met name in rampgebieden en in de derde wereld goed toepasbaar zijn als mobiele waterzuivering. Het enige wat nodig is, is een waterbron. De solar cube doet de rest.

De solar cube zuivert overigens geen klein beetje water. Afhankelijk van het model, kan het apparaat volgens het bedrijf maar liefst 3000 tot 6000 liter per dag zuiveren. De solar cube wordt momenteel uitvoerig bestudeerd en getest in Chili. Mocht het apparaat in zwang raken, dan zou het zomaar een revolutie teweeg kunnen brengen in de derde wereld. Hier heeft men namelijk zon genoeg, maar schoon en veilig drinkwater blijft een probleem. Ook voor slachtoffers van bijvoorbeeld een orkaan zou een snel inzetbare watervoorziening de overlevingskans substantieel vergroten. Zo zie je maar weer; de toepassingsmogelijkheden van zonne-energie zijn eindeloos!

Video

Voor meer informatie en (in de toekomst) de resultaten van de in Chili uitgevoerde tests, zie de website van Spectra watermakers.

Plaats een bericht