CO2 uitstoot en kosten per huishouden

We weten het ondertussen wel: CO2 is dé oorzaak van klimaatverandering. Dit blijkt niet alleen uit de publieke opinie, maar ook steeds meer partijen hebben het hierover en dit kunt u allemaal terugvinden in hun programma. Het wordt steeds meer een ding en een hoofdonderwerp. De klimaatverandering heeft veel invloed en gevolgen. We moeten hier eigenlijk iets aan veranderen en minder die CO2 gaan uitstoten. In 2050 mag er geen CO2 meer uitgestoten worden. Wij zitten nu midden in deze energietransitie.

Altijd als we het over CO2 uitstoot hebben dan spreken we dit vaak uit in percentages. Hierdoor kunt u per land zien hoeveel er wordt uitgestoot, dit is dus veel overzichtelijker. Aan de ene kant is dit ook lastig omdat het ontastbaar wordt en het lastig is om van een uitgangspunt te gaan van een bepaald jaar. Het is logischer en makkelijker als dit weergegeven wordt in kilogrammen. Zo wordt dit veel overzichtelijker en weet u wat u zelf allemaal uitstoot. En dit wordt allemaal op een CO2 bon weergeven.

Gemiddeld stoten Nederlandse huishoudens per jaar 7,7 ton (dit is 7.700 kilogram) CO2 uit door energie in huis en vervoer. Het gaat dus om OV, vervoer, energie in huis en vliegen. Maar tastbaar is het mogelijk om de CO2 uitstoot te verminderen. Als u elektrisch gaat rijden en laden gaat de CO2 uitstoot wel met 3 ton naar beneden. Zo wordt de uitstoot wel 2,7 ton per jaar. Een ander voordeel aan de CO2 bon is dat makkelijker wordt te vergelijken.

 

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%